Agáve Garcia mendoza (Agave Garciae mendozae) 10 semen

Agáve Garcia mendoza je nádherná sukulentní rostlina s dlouhými zelenými listy a jemnými bílými pruhy, která je pojmenována po významném mexickém botanikovi Efremu Garcíovi Mendozovi. Její jedinečný vzhled a tradiční využití jejích vláken pro řemeslné výrobky a alkoholické nápoje z ní činí cenný rostlinný a kulturní poklad. Více informací

41 Kč
37 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Agáve Garcia mendoza - Agave Garciae mendozae - 10 semen

Agáve Garcia mendoza je sukulentní rostlina, která pochází z Mexika. Tento konkrétní druh agáve je pojmenován po mexickém botanikovi Efremu Garcíovi Mendozovi. Má mnohostranné využití. Z jejích listů se tradičně vyrábí vlákno, které se používá k výrobě různých výrobků, jako jsou provazy, tašky a rohože. Kromě toho se z rostliny agáve vyrábí alkoholický nápoj známý jako mezcal. Vykvétá až po několika letech nebo dokonce desetiletích a po odkvětu obvykle odumírá, což je jev známý jako monokarpie.

Agáve Garcia mendoza

Agáve Garcia mendoza: Popis vzhledu rostliny

Agáve Garcia mendoza je působivá sukulentní rostlina s výrazným vzhledem. Rostlina tvoří středně velkou růžici listů, které vyrůstají přímo ze země. Tyto listy jsou uspořádány do tvaru růžice. Listy jsou široké a dlouhé, obvykle měří několik desítek centimetrů až metrů, v závislosti na stáří rostliny. Listy agáve Garcia mendoza jsou zbarveny do zelena. Na povrchu těchto listů mohou být patrné bílé pruhy, skvrny nebo vzory, které rostlině dodávají zajímavý a dekorativní vzhled. Okraje listů mohou mít charakteristický krajkovitý vzhled. Mohou být zvlněné nebo zubaté, což jim dodává na struktuře a estetičnosti. Rostlina vytváří květní stvol, který vyrůstá ze středu listové růžice. Květy se rozvíjejí na vrcholu květního stvolu. Květy agáve jsou obvykle velké a mají atraktivní barvy, které mohou mít odstíny žluté, oranžové nebo červené.

Po odkvětu rostlina obvykle odumírá, což je jev známý jako monokarpie. To znamená, že agáve po několika letech nebo dokonce desetiletích vykvete a poté odumře. Přestože tento proces znamená pro danou rostlinu definitivní zánik, agáve obvykle vyprodukuje bohatou úrodu semen, z nichž mohou vyrůst nové rostliny.

Celkově má agáve Garcia mendoza jedinečný vzhled a je oblíbená pro svůj dekorativní vzhled a tradiční využití.

Agáve Garcia mendoza

Jak pěstovat agáve Garcia mendoza?

1. Příprava substrátu: pro klíčení semen agáve Garcia mendoza je nejlepší použít substrát určený pro sukulentní rostliny. Můžete si také připravit vlastní směs hrubého písku a kvalitního substrátu pro sukulenty.

2. Klíčení semen: malé květináče nebo nádoby naplňte substrátem a jemně ho přitlačte, aby byl povrch rovný. Semena rozprostřete po povrchu substrátu. Jelikož jsou semena agáve poměrně velká, můžete je lehce zatlačit do substrátu, ale nezahrabávejte je příliš hluboko. Substrát navlhčete pomocí rozprašovače.

3. Podmínky pro klíčení: květináče umístěte na světlé místo s nepřímým slunečním zářením. Substrát udržujte vlhký, ale nepřelévejte ho. Semena potřebují ke klíčení vlhkost, ale nadměrná vláha může vést k hnilobě.

4. Péče o klíčící rostliny: jakmile semena vyklíčí a vytvoří první listy, můžete je přesadit do jednotlivých květináčů. Rostliny nadále umístěte na světlé místo, ale stále je chraňte před přímým slunečním zářením.

5. Postupný růst: agáve jsou známé svým pomalým růstem, proto buďte trpěliví. Během několika měsíců až let se rostliny postupně zvětší.

6. Péče o dospělé rostliny: jakmile rostliny dorostou do větší velikosti, můžete je přesadit do konečných květináčů nebo na zahradu. Agáve mají rády slunné a dobře odvodněné prostředí. Dbejte na to, aby byl substrát propustný a nezadržoval nadměrnou vlhkost. Zálivka by měla být mírná a měla by se provádět až po vyschnutí substrátu.

Parametry a specifikace

DruhAgáve
Druh exotických rostlinOkrasné, Agáve a juky
Výška vzrůstuSukulenty
PěstováníVenku, Ve stínu, V květináči, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-