Agáve horrida (Agave horrida) 10 semen

Agave horrida je sukulentní rostlina původem z Mexika. Jedná se o výraznou a odolnou rostlinu, která dodá exotický vzhled zahradám a okrasným záhonům. Více informací

41 Kč
37 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Agáve horrida (Agave horrida) 10 semen

Agave horrida je sukulentní rostlina pocházející z Mexika. Je známá svou odolností vůči suchu a horku a často se vysazuje v zahradách nebo jako okrasná rostlina v teplejších oblastech. Díky svému estetickému vzhledu a přizpůsobivosti drsným klimatickým podmínkám je oblíbenou volbou mezi pěstiteli sukulentů a milovníky exotických rostlin. Tato rostlina se také používá k výrobě alkoholických nápojů, jako je například mezcal.

Agáve horrida

Agave horrida: Popis vzhledu rostliny

Hlavním znakem agáve horrida jsou její dužnaté listy. Jsou silné, šedozelené a na okrajích mají výrazné hroty. Tyto hroty jsou ostré a slouží jako ochranný mechanismus rostliny. Listy jsou uspořádány do růžice, která dotváří charakteristický tvar rostliny. Rostlina má tvar růžice. Velikost růžice se může lišit, ale agáve horrida obvykle dorůstá do výšky asi 60-90 cm. Agáve horrida vykvétá až po mnoha letech. Květy jsou velké a mají trubkovitý tvar. Jejich barvy mohou být různé, včetně zelené, žluté, červené nebo oranžové, a jsou často velmi lákavé pro opylovače.

Celkově má agáve horrida vzhled, který zdůrazňuje její odolnost vůči suchu a horku. Díky ostnatým listům a růžicovitému tvaru je tato rostlina atraktivní k okrasnému použití v zahradách a záhonech. 

Agáve horrida

Jak pěstovat agáve horrida?

1. Příprava půdy: agáve horrida dává přednost dobře propustné půdě. Můžete použít směs písku a propustné zahradní zeminy nebo směs pro sukulentní rostliny. Ujistěte se, že máte květináč nebo nádobu s drenážními otvory, abyste zabránili přemokření.
2. Výsev semen: semena můžete jednoduše rozprostřít na půdu nebo je opatrně zabořit do půdy. Semena nesázejte příliš hluboko - jen je lehce zasypte zeminou. Půdu můžete také pokropit vodou, aby se semínka lépe uchytila.
3. Umístění: květináč nebo nádobu umístěte na slunné místo s dostatkem světla. Agáve horrida preferuje přímé sluneční světlo, aby se mohla správně vyvíjet.
4. Zavlažování: zpočátku pravidelně zalévejte, aby semena lépe zakořenila. Po vyrašení sazenic zalévání omezte a zaveďte středně suchý zálivkový režim. Agáve jsou sukulentní rostliny a nepotřebují časté zalévání. Zalévejte je pouze tehdy, když je půda opravdu suchá.
5. Přesazování: jakmile sazenice dorostou do dostatečné velikosti (což může trvat i několik let), můžete je přesadit do samostatných květináčů nebo ven, pokud jsou ve vaší lokalitě teplé klimatické podmínky.
6. Ochrana před mrazem: agáve horrida je citlivá na mráz, proto je důležité chránit sazenice před mrazem, pokud žijete v oblasti, kde jsou chladné zimy.

Parametry a specifikace

Druhagáve
Druh exotických rostlinAgáve a juky, Mrazuvzdorné, Okrasné
Výška vzrůstuSukulenty
PěstováníNa slunci, V květináči, Ve stínu, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-