Agáve palmeri (Agave palmeri) 10 semen

Agáve palmeri je druh sukulentní rostliny, která se vyznačuje svým mohutným vzhledem a výraznými růžicemi listů. Je oblíbená mezi zahrádkáři a pěstiteli sukulentů především díky své mrazuvzdornosti a krásnému vzhledu. Více informací

41 Kč
37 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Agáve palmeri (Agave palmeri) 10 semen

Agáve palmeri je druh sukulentní rostliny pocházející z jihozápadní části Spojených států a severozápadního Mexika. Tato rostlina je známá svou odolností vůči suchu a extrémním podmínkám, což z ní činí ideální volbu pro zahrady a oblasti s nízkou zásobou vody. Agáve palmeri navíc vytváří velké květenství se zářivě žlutými květy, které jsou atraktivní pro opylovače, jako jsou motýli a včely.

Agáve palmeri je oblíbená mezi zahrádkáři a pěstiteli sukulentů především díky svému vzhledu a odolnosti. Tato rostlina může dorůst do velkých rozměrů a vytvořit na zahradě působivý prvek.

Agave palmeri

Agave palmeri: Popis vzhledu rostliny

Agáve palmeri je působivý sukulent. Tato rostlina tvoří velkou růžici, která vyrůstá z jejího středu. Růžice je tvořena mnoha tlustými, mohutnými listy, které utvářejí charakteristický tvar agáve. Listy agáve palmeri jsou široké, silné a kopinaté. Mohou být až několik metrů dlouhé. Barva listů se obvykle různí od zelené po modrozelenou a může obsahovat bílé nebo krémové pruhy či skvrny. Listy mají na koncích ostré hroty, které slouží jako obrana proti predátorům.

Rostlina vytváří vysoké květenství, které vyrůstá ze středu listové růžice. Květenství může dosahovat výšky až několika metrů. Květy agáve palmeri mají obvykle světle žlutou nebo krémovou barvu a jsou atraktivní pro opylovače, jako jsou motýli a včely.

Jednou z hlavních charakteristik agáve palmeri je její odolnost vůči suchu a schopnost přežít v suchých podmínkách. Je to ideální rostlina pro oblasti s omezenou zásobou vody.

Celkově je agáve palmeri atraktivní sukulentní rostlina s výraznými listy a působivým květenstvím, která je oblíbená u zahrádkářů a pěstitelů sukulentů zejména díky svému vzhledu a odolnosti.

Agave palmeri

Jak pěstovat agáve palmeri?

1. Příprava pěstebního prostředí: zvolte vhodnou nádobu nebo květináč s dobrou drenáží. Sukulenty, včetně agáve palmeri, vyžadují dobrou drenáž, aby nedocházelo k přemokření kořenů.
2. Příprava půdy: použijte půdní směs vhodnou pro sukulentní rostliny. Tato půda by měla být dobře propustná a neměla by obsahovat mnoho organických látek. Pro zlepšení drenáže můžete přidat písek nebo perlit.
3. Výsev semen: semena agáve palmeri můžete vysévat do půdy přímo na povrch. Není třeba je hluboko zahrabávat. Stačí je lehce zatlačit do půdy, aby s ní byla v přímém kontaktu.
4. Zalévání: po výsevu semen půdu jemně zalijte. Nepřelévejte ji, protože sukulenty nesnesou přemokření. Po zalití nechte půdu mezi jednotlivými zálivkami dostatečně vyschnout.
5. Expozice na slunce: Agáve palmeri potřebuje hodně slunce, aby dobře rostla. Umístěte nádobu na slunné místo, kde bude dostávat alespoň 6-8 hodin denně slunečního světla.
6. Vystavení slunci: agáve palmeri potřebuje k dobrému růstu dostatek slunce. Umístěte nádobu na slunné místo, kde bude mít alespoň 6-8 hodin slunečního svitu denně.
7. Teplota a vlhkost: agáve palmeri dává přednost teplejším podmínkám. Dbejte na to, aby se teplota pohybovala kolem 21-27 °C. Omezte působení nízkých teplot. Vlhkost vzduchu není pro tuto rostlinu nijak důležitá.
8. Růst a péče: po vyklíčení semen se sazenice postupně vyvíjejí. Po několika měsících můžete pomýšlet na přesazení do většího květináče. Dbejte na to, aby byla půda mírně vlhká, ale nepřelévejte ji.
9. Přesazování: přesazování do většího květináče by se mělo provádět postupně, jak rostliny narůstají. Dávejte pozor na kořeny, protože agáve palmeri má velmi citlivý kořenový systém.
10. Pozor na trny: při manipulaci se sazenicemi si dávejte pozor na ostré trny na listech. Používejte rukavice a buďte opatrní, aby nedošlo k poranění.

Parametry a specifikace

DruhAgáve
Druh exotických rostlinOkrasné, Mrazuvzdorné, Agáve a juky
Výška vzrůstuSukulenty
PěstováníVenku, Ve stínu, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-