Agáve salmiana (Agave salmiana) 10 semen

Agáve Salmiana je působivá sukulentní rostlina. Je oblíbenou součástí krajinářské architektury díky svému exotickému vzhledu a odolnosti vůči suchu a teplému klimatu.  Více informací

41 Kč
37 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Agáve salmiana (Agave salmiana) 10 semen

Agave salmiana je druh sukulentní rostliny pocházející z Mexika. Je to velká a působivá rostlina, která se často pěstuje pro své dekorativní a praktické využití. Je ceněna pro svou odolnost vůči suchu a snadnou údržbu, což z ní činí vhodnou volbu pro pěstování. Tato rostlina hraje také důležitou roli v mexické kultuře, kde se z jejích listů tradičně vyrábí agávová vlákna určená k výrobě různých výrobků, včetně provazů a textilií. Agave salmiana je velmi všestranná rostlina, která v sobě spojuje krásu, praktičnost a kulturu.

Agáve salmiana

Agave salmiana: Popis vzhledu rostliny

Agave salmiana je působivý sukulent, jehož vzhled je nezaměnitelný a snadno rozpoznatelný. Agave salmiana tvoří hustou růžici širokých listů, které vyrůstají přímo ze středu stonku rostliny. Růžice je obvykle kompaktní a kulatá, což jí dodává působivý a atraktivní vzhled. Listy této rostliny jsou široké, mohutné a obvykle dosahují délky 60 až 150 cm. Na koncích jsou zašpičatělé a na okrajích mají výrazné hroty, které slouží jako ochrana před predátory. Barva listů se může pohybovat od stříbřitě šedé až po modrošedou, což dodává rostlině na eleganci. Agave salmiana vytváří během svého růstu jeden velký květní stvol, který vyrůstá ze středu růžice. Tento stvol může být vysoký až několik metrů. Květy mají většinou zvonkovitý tvar. 

Celkově je agáve salmiana působivá rostlina s mohutným olistěním a bujným květenstvím, a často se pěstuje díky svému dekorativnímu vzhledu a praktickým účelům.

Agáve salmiana

Jak pěstovat agáve ze semen?

1. Příprava nádoby: vyberte vhodnou nádobu na klíčení semen. Použijte malé květináče nebo nádoby s drenážními otvory, které zajistí odvod vody.
2. Příprava půdy: agáve salmiana vyžaduje dobře propustnou půdu. Vhodným substrátem může být směs písku, perlitu a kvalitní zeminy pro sukulenty.
3. Výsev semen: semena agáve salmiana položte na povrch půdy a nezasypávejte je, protože tato semena potřebují ke klíčení světlo. 
4. Zalévání: po setí jemně zalejte půdu, aby se semena dobře uchytily. Mějte však na paměti, že při pěstování agáv z semen je důležité zabránit nadměrnému zalévání, které by mohlo způsobit hnilobu.
5. Teplota: nádobu přikryjte plastovým víkem nebo průhlednou fólií, abyste vytvořili malý skleník. Nádobu umístěte na světlé místo s teplotou přibližně 21-24 °C.
6. Klíčení: klíčení semen může trvat několik týdnů až měsíců. Jakmile se semenáčky objeví, můžete plastový kryt odstranit.
7. Umístění: po vyklíčení umístěte sazenice na světlé místo, kde budou mít dostatek slunečního světla. Podle potřeby je postupně přesaďte do větších květináčů.
8. Zalévání a péče: agáve salmiana zalévejte opatrně a půdu nepřemokřujte. Mezi zaléváním počkejte, až půda vyschne.
9. Přesazování: jakmile sazenice vyrostou, je třeba je přesadit do větších květináčů, aby měly dostatek prostoru k růstu.

Parametry a specifikace

DruhAgáve
Druh exotických rostlinOkrasné, Agáve a juky
Výška vzrůstuSukulenty
PěstováníVe stínu, Na slunci, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-