Aloe spectabilis (Aloe spectabilis) 6 semen

Tento druh aloe je zajímavý svými oranžovo-červenými květy, které se objevují od zimy do jara. Dorůstá výšky 3 m, hodí se tak pro pěstování v nádobách. Balení obsahuje 6 semen. Více informací

51 Kč
46 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Aloe spectabilis - Aloe spectabilis - 6 semen

Aloe jsou suchomilné až sukulentní tučnolisté rostliny s masitými, často na okraji různě trnitě zubatými listy. V listech některých druhů jsou obsaženy sekreční buňky produkující látky s léčivými účinky. Vytváří přízemní růžici listů, která může být u starších rostlin i na kmínku.

Tento druh aloe se dorůstá výšky až 3m. Vytváří kompaktní růžici, která dosahuje šířky až 1,8 m. Listy jsou světle zelené až modrozelené, se značným trny podél okrajů. Žluto-oranžové květy se objevují na silném stonku v zimě.


Jak pěstovat Aloe

  • Vyžaduje lehkou propustnou půdu a hodně světla. Škodí ji nízké teploty a příliš hodně vody. Nejlépe se Aloe daří na okně nebo jiném osvětleném místě. Ideální teplota pro pěstování je kolem 25°C. V zimě ji uchovávejte na chladnějším místě (teplota 15 - 18 °C). Snáší suchý vzduch. Rostlinu musíte přesazovat každé dva až tři roky.

  • Semínka vysazujeme do substrátu, který je v poměru 50:50 složen z rašeliny a písku. Semena jemně zatlačíme na povrchu semenáčku. Zaléváme podmokem. Udržujeme konstatní teplotu 21°C. Výsev provádíme na jaře.

  • Vyžaduje dobře propustný, štěrkovitý substrát, který by měl být dobře vysychavý.Většinou se používá směs zemin ve složení kompost, listová půda a písek v poměru 1:1:1.

  • Rostliny je vhodné 1 x za 14 dní přihnojovat speciálními minerálními hnojivy, nejlépe fosforečnými.

  • Netrpí na choroby a škůdce. Avšak především v zimních měsících, pokud není substrát dobře proschlý, může dojít k hnilobě kořenů a zániku celé rostliny. Záleváme s mírou, v zimních měsících minimálně.

  • Léčivé druhy Aloe nabývají svého účinku až ve stáří 3 let.

Parametry a specifikace

DruhAloe
Druh exotických rostlinAloe, Užitkové, Teplomilné, Kaktusy, Bylinky a léčivky
Výška vzrůstuSukulenty
PěstováníNa slunci, Uvnitř, V květináči, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-