Amla - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Vyzkoušejte čistý a přírodní esenciální olej Amla, který je ideální pro posílení a výživu vlasů a pokožky. Tato 100% čistá esence z indického angreštu je získávána extrakcí plodů Amly v organickém sezamovém oleji, která zachovává přírodní živiny a účinné látky. Více informací

130 Kč
107 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 29.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Amla olej (Phyllanthus emblica) 10ml - 100% přírodní esenciální olej 

Esenciální olej Amla, získaný z plodů Amla, známých také jako indický angrešt je 100% čistý a přírodní olej získaný extrakcí plodů Amly v organickém sezamovém oleji, díky níž se zachovají všechny živiny a účinné látky obsažené v plodech Amly. 

Tento univerzální olej je ideální pro aromaterapii, relaxační masáže i jako součást každodenní péče o tělo

Hlavní vlastnosti oleje z amly

Použitá část rostliny: celé plody

Extrakční proces: extrakce plodů Amly v organickém sezamovém oleji

Země původu: Indie

Vůně: má svěží zemitou vůni s lehkými tóny bylin a citrusů.

Léčivé účinky: je známý pro své výjimečné vyživující vlastnosti, které posilují vlasy, podporují jejich růst a dodávají pokožce zářivý vzhled.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až žlutozelená tekutina

Amla olej

Jak používat olej z amly?

Esenciální olej z amly má několik způsobů použití, které těží z jeho vyživujících a léčebných účinků.

Aromaterapie

Difuzér: přidejte několik kapek esenciálního oleje z amly do difuzéru. Díky tomu se vůně oleje rozptýlí do prostoru a navodí čistou a svěží atmosféru. Jde o metodu ideální pro relaxaci, zklidnění mysli a navození příjemného prostředí v domácnosti nebo na pracovišti.

Inhalace: pro přímou inhalaci nakapejte 1-2 kapky oleje z amly do kapesníku nebo vatového tamponu a jemně vdechujte. Tento způsob je užitečný pro rychlé zklidnění a povzbuzení, zejména ve stresových situacích.

Koupele: přidejte několik kapek oleje z amly do vany s teplou vodou. Nejenže tím uvolníte tělo, ale díky léčebným vlastnostem oleje z amly uvolníte i mysl.

Masáže: smíchejte olej z amly s nosným olejem, například mandlovým nebo olivovým, a použijte jako masážní olej. Uvolníte tak svalové napětí.

Kosmetika

Maska na vlasy: smíchejte olej z amly s nosným olejem, například kokosovým nebo jojobovým, a naneste na vlasy a vlasovou pokožku jako masku. Nechte působit alespoň 30 minut nebo přes noc, abyste vlasům zajistili hloubkovou výživu, a poté důkladně opláchněte.

Sérum pro růst vlasů: naneste několik kapek oleje z amly přímo na pokožku hlavy a masírujte ji, abyste podpořili růst vlasů a zlepšili jejich prokrvení.

Zklidňující olej: olej z amly můžete nanést přímo na problematická místa, abyste zklidnili suchou nebo podrážděnou pokožku.

Ochrana proti akné: olej z amly smíchejte s nosným olejem a jemně ho aplikujte na místa trpící akné. Jeho antibakteriální a protizánětlivé účinky mohou pomoci při léčbě a prevenci akné.

Domácnost

Přírodní čisticí prostředek: smíchejte olej z amly s vodou a přírodním čisticím prostředkem (např. octem) a vytvořte přírodní čisticí sprej. Tato směs může být užitečná pro čištění a osvěžení povrchů v domácnosti.

Repelent proti hmyzu: olej z amly může sloužit jako přírodní repelent. Smíchejte ho s vodou a nastříkejte na oblečení nebo na pokožku jako přírodní repelent proti hmyzu.

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky oleje z amly

Olej z amly je ceněn pro své mnohostranné léčivé účinky, zejména v tradiční indické medicíně ájurvédě. 

1. Podpora zdraví vlasů: olej z amly je známý tím, že podporuje růst vlasů, snižuje jejich vypadávání a zabraňuje šedivění. Díky vysokému obsahu vitamínu C a dalších antioxidantů může posilovat vlasové kořínky a zlepšovat celkovou kvalitu vlasů.

2. Zlepšení zdraví pokožky: olej z amly může pomoci v boji proti akné a dalším kožním problémům díky svým antibakteriálním a protizánětlivým účinkům. Může také pomoci hydratovat pokožku a bojovat proti předčasnému stárnutí.

3. Podpora imunitního systému: díky vysokému obsahu vitamínu C a dalších antioxidantů může olej z amly posilovat imunitní systém a chránit tělo před infekcemi.

4. Podpora srdce a cév: některé studie naznačují, že amla může pomáhat regulovat hladinu cholesterolu a podporovat zdraví srdce a cév.

5. Protizánětlivé účinky: olej z amly má protizánětlivé účinky, které mohou pomoci při léčbě různých zánětlivých onemocnění.

Vhodné kombinace

Olej z amly lze účinně kombinovat s různými esenciálními a nosnými oleji a dosáhnout tak specifických léčebných a kosmetických účinků. 

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej bergamot

Esenciální olej z heřmánku

Esenciální olej ylang ylang

Jojobový olej

Arganový olej

Amla olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeNosný olej, Ajurvédský bylinný olej
Roční obdobíZima, Podzim, Léto, Jaro
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíVrásky, Péče o vlasy, Péče o pleť, Akné
VůněNeutrální
Od A do ZA

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-