Argan - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Objevte přírodní sílu 100% čistého arganového oleje z Maroka. Je ideální pro pokožku, vlasy a nehty. Dokonale hydratuje, vyživuje a bojuje proti stárnutí.  Více informací

120 Kč
99 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Arganový olej (Argania spinosa) - 100% přírodní olej 

Tento 100% čistý arganový olej je přírodní elixír krásy přímo ze samotného Maroka. Tento olej je bohatý na vitamíny, antioxidanty a esenciální mastné kyseliny. Díky svému všestrannému využití je nezbytným doplňkem vaší každodenní péče o krásu a zdraví.

Hlavní vlastnosti arganového oleje

Použitá část rostliny: jádra plodů

Extrakční proces: lisování za studena

Země původu: Maroko

Vůně: má jemnou a méně výraznou vůni, bývá popisována jako oříšková až zemitá.

Léčivé účinky: intenzivně hydratuje a vyživuje pokožku, vlasy a nehty.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až zlatavá tekutina

arganový olej

Jak používat arganový olej?

Arganový olej je velmi všestranný a lze jej používat různými způsoby, jak pro péči o pleť a vlasy, tak pro péči o nehty. 

Aromaterapie

Nosný olej pro esenciální oleje: vzhledem k tomu, že arganový olej je jemný a má neutrální vůni, může sloužit jako nosný olej pro aplikaci esenciálních olejů na pokožku. Smíchejte několik kapek oblíbeného esenciálního oleje s arganovým olejem a naneste jej na pokožku.

Koupele: přidejte několik kapek arganového oleje smíchaného s esenciálními oleji do teplé vody pro uklidňující a hydratační koupel.

Masáže: smíchejte arganový olej se svými oblíbenými esenciálními oleji a použijte jej jako masážní olej. Pomáhá to hydratovat pokožku a dodává jí léčivé účinky esenciálních olejů.

Kosmetika

Hydratační sérum: naneste několik kapek arganového oleje na čistý obličej jako noční sérum pro zajištění intenzivní hydratace.

Ošetření vrásek: naneste arganový olej na místa s jemnými liniemi nebo vráskami, abyste zmírnili jejich viditelnost.

Kondicionér pro suché vlasy: naneste arganový olej do konečků vlasů nebo po celé délce vlasů pro hloubkovou hydrataci.

Ochrana před teplem: použijte malé množství arganového oleje před použitím fénu nebo žehličky na vlasy pro jejich ochranu a lesk.

Péče o nehty a nehtovou kůžičku: pravidelně vtírejte arganový olej do nehtů a nehtové kůžičky pro posílení nehtů a zlepšení stavu kůžičky.

Hydratační tělový olej: použijte arganový olej po koupeli nebo sprše jako hydratační tělový olej.

Domácnost

Ošetření dřevěných výrobků: arganový olej pomáhá chránit a obnovovat lesk dřevěných výrobků, jako jsou prkénka na krájení nebo hrnce na vaření. Jemně vetřete několik kapek oleje do dřeva a nechte jej vsáknout.

Ošetření koženého nábytku: arganový olej pomáhá vyživovat a navracet lesk koženým povrchům. Naneste malé množství oleje na hadřík a jemně jím otřete kožený nábytek nebo jiné předměty, abyste jim navrátili pružnost a lesk.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky arganového oleje

Arganový olej, známý jako "tekuté zlato" z Maroka, je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty, díky čemuž má řadu léčivých účinků.

1. Hydratace a výživa: obsahuje esenciální mastné kyseliny, zejména omega-6 a omega-9, které udržují hydrataci pokožky a zlepšují její pružnost.

2. Působí proti stárnutí: díky vysokému obsahu vitamínu E a antioxidantů pomáhá arganový olej chránit pokožku před škodlivými účinky volných radikálů a může zpomalit proces stárnutí pleti.

3. Protizánětlivé účinky: arganový olej má přirozené protizánětlivé účinky, které pomáhají léčit a zmírňovat potíže, jako jsou ekzémy, lupénka a další podráždění kůže.

4. Léčba akné a kožních problémů: olej má schopnost regulovat tvorbu kožního mazu, což může být prospěšné při léčbě akné. Může také pomoci snížit výskyt jizev a pigmentací spojených s akné.

5. Zdraví vlasů a nehtů: arganový olej je známý svými vyživujícími účinky na vlasy a nehty. Může pomoci posílit slabé nehty a navrátit lesk a sílu poškozeným vlasům.

Vhodné kombinace

Arganový olej je vynikající nosný olej, který lze kombinovat s různými esenciálními oleji a vytvářet tak léčivé směsi pro pleť, vlasy a aromaterapii. 

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej z heřmánku

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej z máty peprné

Esenciální olej ylang ylang

Citronový esenciální olej

Esenciální olej z grapefruitu

Esenciální olej bergamot

Esenciální olej palo santo

Jojobový olej

Avokádový olej

arganový olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíZima, Podzim, Léto, Jaro
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíVrásky, Péče o vlasy, Péče o pleť, Akné
VůněNeutrální
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-