Směs aromatických bylin =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Aromatické byliny Mix

Vlastní bylinky Vám bude každý závidět nejen pro to, jak provoní váš byt, ale hlavně pro to, jak ochutí jídlo, které uvaříte a hlavně mu dodá zdravé vitamíny a minerály! Vhodné pro výsev na zahradu i do nádob. Balení obsahuje 0,2g semen. Více informací

23 Kč
21 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Semena aromatických bylin

Byliny si můžete vysít přímo na záhon a doplnit tak vaše květinové výsadby! Rostliny lze pěstovat také v květináči na kuchyňském okně, kde jsou nejen krásně voňavé a dekorativní, ale především je máte rovnou při ruce. Směs obsahuje ty nejpoužívanější rostliny, které se hojně používají při vaření - šalvěj, rozmarýn, majoránka, saturejka a další.

Jak pěstovat bylinky

  • Slunné stanoviště vyžaduje mateřídouška, šalvěj, oregano, rozmarýn, saturejka, levandule, meduňka i majoránka. Tyto byliny by se měly sklízet za slunného dne, kolem poledne. Ostatní byliny snášejí polostín až stín. Zaléváme velmi často, ale je nutné dávat jen malé množství vody, jinak uhnijí. To platí hlavně o bazalce, pažitce, petrželi či mátě. Rostliny pravidelně sestřiháváme, více pak obrůstají. Na zimu sestřihneme venku pěstované rostliny na dřevnaté stonky - rozmarýn, levanduli, oregano. Na jaře znovu obrazí.

  • Semena nevysévejte pod zemi příliš hluboko. Stačí zhruba půl centimetru pod hlínu. Zeminu nesmíme upěchovat. Jen jí semínka poprášíme. Nevyklíčená semena zavlažujte pouze rozstřikovačem, po vyklíčení už je zalévejte podmokem.

  • Nejlépe rostou na dobře propustné, mírně vlhké půdě. Můžeme použít i speciální substrát pro bylinky.

  • Aplikujeme Cererit každé 3 týdny, aby rostliny dobře rostly. Pokud pěstujeme rostliny jako pokojové hnojíme každých 14 dní.

  • Bylinky bývají chorobami a škůdci napadány velmi zřídka. Pokud se tak ale stane, rozhodně neošetřujeme rostliny chemickými prostředky! Mechanicky odstraníme napadené části - hluboký sestřih, otrhání listů atd.

  • Dostatečně velké rostliny pravidelně sestřiháváme buď ke konzumaci, či pravidelně, aby obrůstaly.

Parametry a specifikace

Druhsměs
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-