Asarina scandens/asarina/fi $$$ 00130

pošli přes

Asarina pnoucí-fialová (Asarina scandens) 50 semen

Popínavka, která se hodí pro osázení pergol, truhlíků, plotů. Lze ji pěstovat i ve skleníku či zimní zahradě jako trvalku. Má nádherné až 8 cm velké květy. Balení obsahuje 50 semen. Více informací

64 Kč
57 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Asarina scandens

Tato liána, která pochází z Mexika se dorůstá výšky až 3 m. Zajímavá je pro svoje květy, které jsou trubkovitě rozevřené a dlouhé až 8 centimentrů. Vyskytují se v barvách bílé, fialové, růžové. Kvete od léta do podzimu. U nás se na zahradách pěstuje jako letnička. Pokud ji pěstujeme v nádobách, lze ji přezimovat na další sezonu. Nejlépe vyniká jako osázení květináčů, truhlíků a závěsných košíků. Pokud ji pěstujeme v zahradě, potřebuje oporu (ploty, pergoly..). Její květy přitahují motýly.

Jak pěstovat pnoucí Gloxinii

  • Rostliny vyžadují plné slunce a nebo polostín. Půda by měla být optimálně vlhká. Volně vysázená na záhonu se pěstuje jako letnička. Pokud chceme rostlinu pěstovat jako trvalku, vysazujeme ji do větších květináčů. Přezimuje na bezmrazém světlém místě s teplotou okolo 15 °C. Na jaře vyžaduje sestřižení.

  • Semena vyséváme od února do března přímo do květináčů do výsevního substrátu. Optimální teplota proklíčení je 15 až 21 ° C. Výsev jen lehce přitlačíme. Substrát do vyklíčení udržujeme stále mírně vlhký, zaléváme podmokem. V druhé polovině května vysazujeme na venkovní stanoviště.

  • Preferuje úrodnou, dobře propustnou, písčitou půdu. Chudou zahradní zeminu vylepšíme kompostem nebo substrátem na květiny. Půdní pH 6 až 7.

  • Hnojivo aplikujeme jednou za měsíc v průběhu vegetačního období. Vhodné je kompletní organické hnojivo.

  • Netrpí chorobami ani škůdci.

Parametry a specifikace

Druhasarina
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-