Ašvaganda - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Probuďte své smysly pomocí esenciálního oleje ašvaganda - silného adaptogenu původem z Indie. Posílí vaši imunitu, zajistí větší klid a relaxaci, zlepší kvalitu vašeho spánku a revitalizuje vaši pleť.  Více informací

160 Kč
132 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 31.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Ašvaganda olej (Withania somnifera) - 100% přírodní esenciální olej 

Olej z ašvagandy je výtažek z kořene rostliny vitánie snodárné. Tento olej je bohatý na prospěšné látky a je známý svými léčivými a posilujícími účinky. V ájurvédské medicíně je již dlouho považován za silný adaptogen, který přispívá k tělesné a duševní rovnováze.

Hlavní vlastnosti oleje ašvaganda

Použitá část rostliny: kořeny

Extrakční proces: extrakce kořenů ashwagandhy v organickém sezamovém oleji

Země původu: Indie

Vůně: nemá žádnou výraznou vůni

Léčivé účinky: má přírodní adaptogenní účinek, který pomáhá tělu přizpůsobit se stresu; použití tohoto oleje v ájurvédské medicíně zahrnuje mimo jiné také posílení imunitního systému.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až jantarová tekutina

Ašvaganda olej

Jak používat olej ašvaganda?

Olej z ašvagandy, který se vyrábí macerací kořenů ašvagandy v nosném oleji, se tradičně používá díky svým adaptogenním a omlazujícím účinkům.

Aromaterapie

Difuzér: přidejte několik kapek oleje z ašvagandy do difuzéru. Inhalace může navodit klid a uvolnění.

Masáže: smíchejte olej z ašvagandy s jiným nosným olejem, například mandlovým, kokosovým nebo jojobovým, a použijte jej při masáži. Můžete tak uvolnit tělo a zklidnit mysl.

Koupel: přidejte několik kapek oleje z ašvagandy do koupele a dopřejte si hlubokou relaxaci před spaním.

Komprese: smíchejte několik kapek oleje z ašvagandy s teplou vodou a namočte do ní bavlněný kapesník. Přiložte si jej na čelo nebo záda, čímž se zklidníte a uvolníte.

Kosmetika

Pleťové sérum: smíchejte několik kapek oleje z ašvagandy s nosným olejem, například jojobovým, a naneste na obličej jako noční sérum k regeneraci pleti.

Krémy a pleťové vody: olej z ašvagandy můžete přidat do svého oblíbeného krému nebo pleťového mléka, abyste si zajistili další péči.

Tělové mléko nebo krém: přidejte olej z ašvagandy do svého oblíbeného tělového mléka nebo krému a zajistěte si hloubkovou hydrataci a regeneraci pokožky.

Péče o vlasy: naneste olej z ašvagandy na pokožku hlavy a vlasy, nechte působit 30 minut až hodinu a poté smyjte. Olej může posílit vlasové kořínky a dodat vlasům lesk.

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky oleje ašvaganda

Ašvaganda je tradiční ájurvédská bylina, která je ceněna pro své adaptogenní a posilující účinky. Olej z ašvagandy má spoustu léčivých a prospěšných účinků.

1. Adaptogenní účinky: ašvaganda je známá jako adaptogen, což znamená, že pomáhá tělu přizpůsobit se stresu a nastolit rovnováhu.

2. Protizánětlivé účinky: z některých studií vyplývá, že ašvaganda může působit protizánětlivě, což by mohlo být prospěšné při léčbě zánětlivých onemocnění, jako je například artritida.

3. Antioxidant: ašvaganda působí jako antioxidant, který bojuje proti volným radikálům v těle, čímž posiluje celkové zdraví a může chránit před některými chronickými onemocněními.

4. Podpora spánku: ašvaganda zlepšuje spánek a relaxaci, což může být užitečné pro ty, kteří trpí nespavostí nebo jinými poruchami spánku.

5. Podpora reprodukčního systému: ašvaganda často používá k podpoře reprodukčního zdraví a ke zvýšení vitality.

6. Posílení imunitního systému: ašvaganda může podpořit funkci imunitního systému a pomoci tělu bránit se proti nemocem.

7. Neuroprotektivní účinky: ašvaganda má neuroprotektivní účinky, což znamená, že chrání mozek před poškozením a podporuje kognitivní funkce.

8. Zlepšení kognitivních funkcí: ašvaganda může přispívat ke zlepšení paměti, koncentrace a dalších kognitivních funkcí.

Vhodné kombinace

Olej z ašvagandy je možné kombinovat s různými esenciálními oleji a vytvářet tak jedinečné a zdraví prospěšné směsi.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej kadidlo

Citronový esenciální olej

Esenciální olej palo santo

Esenciální olej bergamot

Esenciální olej z růže

Esenciální olej zázvor

Esenciální olej ylang ylang

Esenciální olej z heřmánku

Ašvaganda olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Wild harvested, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeAjurvédský bylinný olej, Esenciální olej
Roční obdobíPodzim, Zima
ÚčinekAfrodiziakální, Relaxační
Účel použitíBolesti svalů a zad, Péče o pleť, Stres, Záněty, Úzkost
VůněBylinná, Hřejivá
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-