Cal.ch/astra Jehl/v.sm =

pošli přes

Nostalgie zahradní potřeby

Astra vysoká jehlicovitá Mix

Tento druh astry se vyznačuje střapatým květenstvím, které působí velmi extravagantně. Dorůstá výšky až 80 cm, proto je vhodná k výsadbě do záhonů a řezu. Balení obsahuje 150 semen. Více informací

minimální množství je 10 množství tohoto výrobku

23 Kč
21 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Callistephus chinensis - jehlicovitá MIX

Tato velmi oblíbená letnička pochází z Asie. Jejich květy jsou podobné květům chryzantén. Vytvářejí kompaktní rostliny, velmi husté, které dorůstají velikosti 20 - 80 cm v závislosti na kultivaru. Kvete července až do zámrazu. Barvy květů mají od bílé a žluté přes růžovou a fialovou do modré až téměř černé. Květy jsou mají rozmanité - jehlicovité, jednoduché, plné. Podle tvaru květů se astry dělí na pompónkokvěté, kopretinokvěté, jehlicovité, pivoňkokvěté a chryzanténokvěté. Barevně mají květy jednu i více barev.

V zahradě tyto rostliny vypadají skvěle jako součást obrub, záhonů a nebo vysázené v nádobách. Ve smíšených záhonech se skvěle doplňují s okrasnými travinami, Ostálkami (Zinia) či Rudbekiemi (Rudbeckia). Velice vhodné jsou i pro řez do vázy.

Z mnoha tvarů a velikostí rostlin, které šlechtění Aster přineslo, si vybere do zahrady každý!

Jak pěstovat Astry

  • Rostliny vyžadují bohaté, vlhké, dobře propustné půdy. Nikdy nesmí být půda trvale vlhká, rostliny jsou náchylné na hniloby kořenů. Prospívají na plném slunci až polostínu. Místo výsadby by mělo být chráněné před větrem. Rostliny se často na prudkém větru lámou. Některé druhy trpí na houbové choroby, proto nedoporučujeme vysazovat rostliny na stejné stanoviště opakovaně. Rostliny pokvetou znovu, pokud včas odstraníme odkvetlé květy.

  • Osivo vyséváme do sterilního substrátu. Vyvarujeme se příliš hustého výsevu. Semena vyséváme v březnu. Semena vyséváme na povrch substrátu nebo je jen mírně zasypeme. Při teplotě 18 °C vyklíčí za sedm až deset dní. Potom semenáčky přepichujeme a teplotu udržujeme na 15 °C. Udržujeme rostliny na světlém místě. Po šesti týdnech jsou sazenice připravené na výsadbu do zahrady. Před samotným vysazením je postupně otužujeme.

  • Rostlinám vyhovuje spíše vápenitá půda. Propustná, záhřevná. Humozní. Ideální pH 5,1 a 7,5.

  • Hnojivo aplikujeme poprvé na jaře, v době růstu. Používáme spíše dusíkatá hnojiva. Na konci léta, v době květu, přihnojíme hnojivem draselným. Hnojíme každých 14 dní. Neaplikujeme přímé organické hnojení.

  • Rostliny jsou náchylné na houbové a virové onemocnění. Napadají je škůdci.

    Dbejte na každoroční střídání stanoviště z důvodu napadání aster houbami rodu Fusarium. Fuzarióza, nazývaná padání aster, se projevuje na již vzrostlých exemplářích jejich vadnutím a následně uhynutím. Zaschlé astry nedáváme do kompostu! Vždy je pálíme! Ošetřujeme pěstební substrát přípravkem Fundazol 50 WP (0,1 %).

    Fytoplazmová žloutenka aster se projevule žloutnutím rostlin, zastavením růstu, listy jsou drobné a často nekrotizované. Květní pupeny bývají uzavřené a deformované. Květy jsou zakrnělé, špatně vybarvené a postupně úplně zezelenají. Ochrana spočívá v likvidaci infikovaných rostlin a vysazování zdravých sazenic. Tuto chorobu přenášejí saví škůdci - křísi.

    Rostliny napadají také mšice. Používáme chemickou ochranu - insekticid.

Parametry a specifikace

Druhastra
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-