Avokádo - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Působivý nutriční profil avokádového oleje z něj dělá ideální přísadu pro zahrnutí do receptur péče o pleť i do přípravků péče o vlasy.Více informací

159 Kč
131 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.06

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Avokádo (Persea americana)

Avokádový olej je za studena lisovaný z měkké zelené dužiny nádherného, ​​sluncem políbeného avokáda (Persea americana) z Mexika, čímž vzniká hustý, svůdný smaragdově zelený olej s jemným ořechovým aroma.

Avokádový olej, vysoce ceněný pro své fantastické regenerační vlastnosti pokožky, vyvážený poměr mastných kyselin, Omega-6 a Omega-9, dává tomuto oleji snadno vstřebatelnou texturu. Je známo, že avokádový olej hluboce proniká do pokožky, aniž by zanechával pocit mastnoty, takže je vynikajícím zvlhčovačem, který hluboko vyživuje a zjemňuje pokožku hluboko pod povrchem. Díky kombinovanému úsilí antioxidantů a vitaminu E je avokádový olej přírodním prostředkem proti stárnutí, který zachycuje volné radikály způsobené oxidačním stresem, když je pokožka vystavena škodlivým environmentálním stresorům.

Využití oleje z avokáda

Avokádový olej, jeden z nejbohatších zdrojů prospěšných mononenasycených mastných kyselin, jako je kyselina olejová, je mimořádně dobrý při hydrataci a změkčení pokožky. Avokádový olej má také protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci zklidnit podráždění, zarudnutí, svědění a otoky. Persea Gratissima může také pomoci udržet nehty a okolní pokožku hebkou a zároveň snížit lámavost a hojit suché, lámavé nehty.

Avokádový olej má širokospektrální vlastnosti chránící před UV zářením a lze jej použít k výrobě vlastní směsi opalovacích krémů. Má také chladivý účinek, který zklidňuje příznaky spálené kůže nebo pokožky poškozené vlivem životního prostředí, a dokonce může léčit suchou, podrážděnou a šupinatou pokožku spojenou s ekzémem a lupénkou. Avokádový olej je ideální pro mýdla a exfolianty, kterým dodává bohatou texturu. Je také skvělým doplňkem hydratačních krémů na tělo a obličej, balzámů na rty, stejně jako šamponů a kondicionérů. Persea Americana lze také použít k oživení matnosti vlasů a podpoře zdravého lesku.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: plody

Extrakční proces: lisování za studena

Barva: zelenožlutá tekutina

Země původu: Mexiko

#CAS: 8024-32-6; 8007-72-5

#EINECS: 232-428-0

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíPodzim, Zima
ÚčinekZklidňující
Vhodné proMuže, Těhotné a kojící ženy
Účel použitíAkné, Péče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky
VůněNeutrální
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-