Babchi - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Objevte sílu přírody a osvěžte svou pleť s esenciálním olejem babchi! Tato přírodní alternativa retinolu s ájurvédskou tradicí přispívá ke zdravé pleti, zabraňuje stárnutí pleti a vyrovnává pigmentaci. Více informací

160 Kč
132 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 26.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Babchi olej (Psoralea corylifolia) - 100% přírodní esenciální olej

Olej babchi, známý také jako bakuchiol, je tradiční bylinný olej s bohatou historií v ájurvédské medicíně. Tento olej se získává ze semen rostliny Psoralea corylifolia a je ceněn pro své výjimečné léčivé účinky.

Hlavní vlastnosti babchi oleje

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Země původu: Indie

Vůně: dřevitá, zemitá vůně, s lehkým nádechem kořeněných podtónů.

Léčivé účinky: přispívá ke zdravé pleti a bojuje proti známkám stárnutí, poskytuje pleti hloubkovou hydrataci a výživu a dodává jí zářivý vzhled

Objem: 10 ml

Barva: tmavě jantarová až červenohnědá tekutina

Babchi olej

Jak používat babchi olej?

Olej babchi je ceněn pro své léčivé a regenerační účinky, a má také mnoho způsobů využití. 

Aromaterapie

Babchi olej je známý svými léčivými účinky, ale lze ho použít i v aromaterapii, i když není tak běžný jako některé jiné esenciální oleje. 

Difuzér: přidejte 3-5 kapek oleje do difuzéru a rozptylte vůni tohoto oleje v místnosti.

Inhalace: pokud nemáte difuzér, můžete jednoduše nanést několik kapek oleje na vatu nebo kapesník a vdechovat jeho vůni. Takto můžete olej použít k rychlému zklidnění nebo uvolnění.

Masáž: přidejte několik kapek oleje babchi do nosného oleje, například kokosového nebo mandlového, a vmasírujte jej do těla. Masáž může být užitečná nejen k relaxaci, ale také k výživě pokožky.

Koupel: do vany naplněné teplou vodou přidejte několik kapek oleje babchi. K dokonalejšímu zážitku můžete přidat další esenciální oleje.


Kosmetika

Olej babchi je přírodní alternativou retinolu a v kosmetice je oblíbený díky svým regeneračním účinkům a schopnosti zabraňovat stárnutí pleti.

Pleťový olej: použijte několik kapek oleje babchi smíchaného s nosným olejem přímo na obličej jako noční sérum. Pomůže vám hydratovat a revitalizovat pleť a zároveň zmírnit známky stárnutí.

Smíchání s krémem: pro snadnější aplikaci a méně koncentrovaný účinek můžete smíchat několik kapek oleje babchi s vaším oblíbeným denním nebo nočním krémem.

Balzám na rty: pokud chcete hydratovat a regenerovat rty, smíchejte babchi olej se včelím voskem a nosným olejem (např. kokosovým nebo jojobovým) a vytvořte si tak balzám na rty.

Olej na vlasy: pro posílení vlasů a podporu jejich růstu můžete olej babchi vmasírovat přímo do vlasů nebo jej přidat do svého oblíbeného vlasového séra či oleje.

Před opalováním: i když olej babchi neobsahuje SPF a neměl by se používat jako náhrada opalovacího krému, může přispět k přirozené pigmentaci pokožky. Aplikujte jej před pobytem na slunci, ale nezapomeňte poté použít opalovací krém s vhodným SPF.

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky babchi oleje

Olej babchi je tradiční ájurvédský léčivý přípravek, který se po staletí používá k léčbě různých onemocnění. Má řadu léčivých účinků, z nichž některé byly potvrzeny současným výzkumem, zatímco jiné ještě vyžadují další zkoumání.

1. Protizánětlivé účinky: olej babchi obsahuje přirozené protizánětlivé složky, které pomáhají snižovat záněty a otoky.

2. Proti stárnutí: díky svým antioxidačním účinkům může olej babchi pomáhat chránit pokožku před volnými radikály, které způsobují její předčasné stárnutí.

3. Podpora zdravé pleti: tento olej je známý svým obsahem bakuchiolu, který je přírodní alternativou retinolu. Dokáže tedy zlepšovat strukturu pleti, snižovat tvorbu vrásek a potlačovat výskyt akné.

4. Léčba kožních onemocnění: v ájurvédské medicíně se tradičně používá k léčbě různých kožních problémů, včetně vitiliga a lupénky.

5. Ochrana proti oxidačnímu stresu: díky svým antioxidačním účinkům může olej pomáhat chránit tělo před škodlivými účinky oxidačního stresu.

6. Podpora pigmentace: v ájurvédské medicíně se olej babchi často doporučuje k podpoře pigmentace pokožky, zejména v případech, kdy je pigmentace nejednotná nebo se ztrácí.

Vhodné kombinace

Olej babchi má zemitou a mírně dřevitou vůni. Tento specifický aromatický profil mu umožňuje kombinaci s mnoha dalšími esenciálními oleji a vytvoření harmonických a léčivých směsí.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej z pelargonie

Citronový esenciální olej

Esenciální olej kadidlo

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej z máty peprné

Esenciální olej myrha

Esenciální olej tymián

Esenciální olej palo santo

Babchi olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeAjurvédský bylinný olej, Esenciální olej
Roční obdobíPodzim
ÚčinekRelaxační, Zklidňující
Účel použitíPéče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky
VůněBylinná
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-