Bambus trnitý (Bambusa bambos) 5 semen

Bambus trnitý, známý také jako obří bambus, je impozantní druh bambusu, který dosahuje výšky až 30 metrů. Tento druh bambusu je považován za jeden z největších a nejodolnějších bambusů. Více informací

49 Kč
44 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Bambus trnitý - Bambusa bambos - 5 semen

Bambus trnitý se přirozeně vyskytuje v různých částech Asie, včetně Indie, Bangladéše, Nepálu a Myanmaru. Je známý svou impozantní výškou a tloušťkou stonků. Tento druh bambusu je považován za jeden z největších a nejodolnějších bambusů. Bambus trnitý má historické i moderní využití ve stavebnictví, zemědělství a při výrobě nábytku. Jeho velké a silné stonky lze použít jako stavební materiál pro stavbu nejrůznějších konstrukcí. Kromě toho se bambus využívá také jako zdroj potravy (mladé výhonky), surovina pro řemeslné výrobky a další. Díky své impozantní velikosti a rychlému růstu stonků může být bambus trnitý atraktivním a užitečným prvkem v krajinářství, zemědělství a stavebnictví.

Bambus trnitý

Bambus trnitý: Popis vzhledu rostliny

Bambus trnitý, známý také jako obří bambus, je impozantní rostlina s charakteristickými znaky, které ji odlišují od ostatních druhů. Nejvýraznějším znakem bambusu jsou jeho mohutné stonky. Tyto stonky mohou dosahovat výšky až 30 metrů, což z ní činí jeden z nejvyšších bambusů. Stonky jsou silné a mají průměr asi 30-40 cm. Jsou hladké, válcovitého tvaru a mohou mít světle hnědou až šedou barvu. Listy bambusu jsou dlouhé a úzké. Vyrůstají z vrcholu stonku a tvoří korunu rostliny. Listy mohou mít světle zelenou až tmavě zelenou barvu

Celkově je bambus trnitý působivá rostlina, která může působit dojmem ohromující vertikální masy. Její vysoké stonky jsou výrazným prvkem a přitahují pozornost svým monumentálním vzhledem. Rostlina má mnohostranné využití od stavebních materiálů až po dekorativní prvky v zahradách.

Bambus trnitý

Jak pěstovat bambus trnitý?

1. Příprava semen: semena můžete nejprve namočit přes noc do vody. Urychlíte tím jejich klíčení.

2. Příprava půdy: bambus dává přednost dobře propustné a výživné půdě. Můžete připravit směs zahradní zeminy, rašeliny a písku.

3. Sazenice: semena zasaďte asi 1-2 cm hluboko do půdy. Můžete použít menší květináče nebo sazenice. Při výsadbě více semen mezi nimi ponechte dostatečný prostor pro růst..

4. Zalévání: udržujte půdu vlhkou, ale ne příliš mokrou. Pravidelná a mírná zálivka je důležitá pro klíčení semen.

5. Teplota a osvětlení: zajistěte sazenicím dostatek světla, ale nevystavujte je přímo na ostré sluneční světlo. Optimální teplota pro klíčení bambusových semen se obvykle pohybuje kolem 25-30 °C.

6. Trpělivost: klíčení a růst bambusu může být poměrně pomalý proces. Proto buďte trpěliví a sledujte, jak se sazenice postupně vyvíjejí.

7. Přesazování: jakmile sazenice vytvoří dostatečně silný kořenový systém a dosáhnou určité výšky, můžete je přesadit do větších nádob nebo do venkovní půdy.

8. Péče o rostlinu: při růstu dávejte pozor na plevel a zajistěte dostatečnou zálivku. Sazenice postupně vystavujte většímu množství slunečního světla.

9. Pěstování na zahradě: jakmile sazenice vyrostou, můžete je přesadit na trvalé místo na zahradě. Vyberte pro ně dobře zastíněné místo s dostatkem prostoru pro růst.

Parametry a specifikace

DruhBambus
Druh exotických rostlinBambusy, Okrasné
Výška vzrůstuBambusy, Velké stromy
PěstováníVe skleníku, Na slunci, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-