Banánovník Yunna (Musa yunnanensis) 5 semen

Banánovník Yunna je exotická rostlina s pozoruhodným vzhledem. Tento druh banánovníku je známý svými velkými žlutými květy a sladkými plody. Banánovník Yunna je skutečným skvostem, který do prostoru vnese exotickou atmosféru. Více informací

74 Kč
66 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Banánovník Yunna - Musa yunnanensis - 5 semen

Banánovník Yunna je druh rostliny z čeledi banánovníkovitých. Pochází z oblasti Yunnan v Číně.  Banánovník Yunna se nepěstuje přímo pro své plody, ale spíše pro dekorativní účely, a to díky svému estetickému a exotickému vzhledu. Ve srovnání s ostatními druhy banánovníků je schopen snášet i o něco nižší teploty, a proto je oblíbený pro pěstování v chladnějších oblastech.

Banánovník Yunna

Banánovník Yunna: Popis vzhledu rostliny 

Banánovník Yunna je středně velká rostlina s jedinečným vzhledem. Má široké listy jasně zelené barvy, které mají charakteristické zvlněné kraje. Listy jsou dlouhé a úzké. Rostlina má silný a statný kmen, který je lemován listnatou korunou. Banánovník Yunna nedorůstá do příliš vysoké výšky, dosahuje přibližně 2 až 3 metrů. Celkově je rostlina rovného a vzpřímeného vzrůstu, což jí dodává na estetické přitažlivosti.

Banánovník Yunna

Jak pěstovat banánovník Yunna?

1. Příprava půdy: Připravte vlhký a propustný substrát. Vhodná je směs rašeliny, zahradní zeminy a perlitu nebo písku

2. Klíčení semen: Semena zahrabejte do substrátu, asi 1-2 cm hluboko. Ujistěte se, že jsou pevně zasazena.

3. Udržování tepla a vlhkosti: Nádobu se semínky zakryjte fólií, abyste vytvořili skleníkový dojem. Substrát udržujte vlhký, ale ne přemokřený.

4. Teplota a světlo: Pro co nejlepší klíčení semen udržujte teplotu kolem 24-28 °C. Umístěte je na světlé místo, ale chraňte je před přímým slunečním světlem.

5. Klíčení a péče o sazenice: Klíčení semen může trvat i několik týdnů. Jakmile semenáčky vyklíčí, sejměte fólii a dopřejte jim dostatek světla a vzduchu.

6. Přesazování: Semenáčky postupně přesazujte do větších květináčů s vhodným substrátem. Mějte na paměti, že banánovníky Yunna mají silný kořenový systém, proto jim dopřejte dostatek prostoru.

7. Péče o rostliny: Substrát udržujte vlhký, ale ne přemokřený. Zajistěte rostlinám dostatek světla, tepla a vláhy. Pravidelně hnojte hnojivem pro tropické rostliny, abyste podpořili jejich růst.

Parametry a specifikace

DruhBanánovník
Druh exotických rostlinBanánovníky, Exotické ovoce, Mrazuvzdorné, Okrasné, Užitkové, Plodící
Výška vzrůstuBylinné stromy, Palmy
PěstováníNa slunci, Uvnitř, V květináči, Ve skleníku, Ve stínu, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZB

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-