Banánovník sněhový (Musa sikkimensis) 5 semen

Banánovník sněhový je vzácný a exotický druh rostliny s neobvyklým vzhledem. Má světle zelené listy pokryté jemným "sněhem" tvořeným jemnými chloupky. Banánovník sněhový je okouzlující a úchvatná rostlina, která vás ohromí svým exotickým až pohádkovým vzhledem. Více informací

59 Kč
53 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Banánovník sněhový - Musa sikkimensis - 5 semen

Banánovník sněhový je druh rostliny z čeledi banánovníkovitých. Pochází z východní Afriky, konkrétně z Etiopie a Keni. Pro tuto odrůdu banánovníku jsou typické velké listy a mohutný kmen. Má světle zelené listy pokryté jemnými chloupky, které mu dodávají "sněhový" vzhled. Banánovník sněhový není pěstován pro své plody, ale spíše jako okrasná rostlina díky svému exotickému vzhledu. Je oblíbený především pro navození tropické atmosféry v zahradách a v exteriérech.

Banánovník sněhový

Banánovník sněhový: Popis vzhledu rostliny 

Banánovník sněhový je působivá rostlina s jedinečným vzhledem. Má velké listy se širokými čepelemi, které jsou zbarvené do světle zelena. Tyto listy jsou pokryty jemnými chloupky, které jim dodávají "sněhový" vzhled. Rostlina má pevný a vzpřímený kmen, který může dorůst až několika metrů. Banánovník sněhový je jednodomá rostlina, což znamená, že se na jedné rostlině objevují jak samčí, tak samičí květy. Jeho exotický vzhled a velké listy dodávají prostoru tropickou atmosféru a estetický dojem.

Banánovník sněhový

Jak pěstovat banánovník sněhový?

1. Příprava půdy: Připravte propustný substrát bohatý na živiny, například směs zahradní zeminy, kompostu a perlitu.

2. Klíčení semen: Semena lehce zahrabejte do substrátu, asi 1-2 cm hluboko

3. Teplota a vlhkost: Udržujte teplotu substrátu kolem 24-28 °C a dbejte na to, aby byl substrát vlhký, ale ne přemokřený.

4. Světlo: Nádoby se semeny umístěte na světlé místo, ale chraňte je před přímým slunečním světlem, které může nevyvinuté semenáčky spálit.

5. Klíčení a péče o sazenice: Vyklíčení semen může trvat i několik týdnů. Po vyklíčení semenáčků odstraňte veškerý krycí materiál a dopřejte jim dostatek světla a vzduchu.

6. Přesazování: Jakmile sazenice dorostou do dostatečné velikosti, přesaďte je do větších květináčů s vhodným substrátem. Ujistěte se, že mají dostatek prostoru pro růst.

7. Péče o rostliny: Substrát udržujte vlhký, ale ne přemokřený. Zajistěte rostlinám dostatek světla, tepla a vláhy. Pravidelně hnojte tropickým hnojivem, abyste podpořili růst rostlin.

Parametry a specifikace

DruhBanánovník
Druh exotických rostlinBanánovníky, Exotické ovoce, Mrazuvzdorné, Plodící, Užitkové
Výška vzrůstuBylinné stromy
PěstováníNa slunci, Uvnitř, V květináči, Ve skleníku, Ve stínu, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-