Nolina Sloní noha (Beaucarnea guatemalensis) 7 semen

Nolina Sloní noha je sukulentní rostlina s charakteristickým tlustým kmenem a dlouhými, úzkými listy. Je oblíbenou pokojovou rostlinou díky svému neobvyklému vzhledu a nenáročnosti na pěstování. Představuje dekorativní kousek, který dodá vašemu interiéru přirozenou eleganci. Více informací

41 Kč
37 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Nolina Sloní noha - Beaucarnea guatemalensis - 7 semen

Nolina Sloní noha je sukulentní rostlina pocházející ze Střední Ameriky, konkrétně z Guatemaly. Má charakteristický vzhled s tlustým sukulentním kmenem, který se postupně zužuje směrem vzhůru a má tvar připomínající sloní nohu. Rostlina je schopna ukládat vodu do kmene a listů, což jí umožňuje přežít v suchých podmínkách. Je oblíbenou pokojovou rostlinou a je pěstována především pro svůj neobvyklý vzhled. Její výhodou je, že je poměrně nenáročná na péči. Vyžaduje světlé stanoviště, ale nepotřebuje přímé sluneční světlo, i když občasné sluneční paprsky jí neuškodí. Při zalévání je důležité dbát na to, aby substrát mezi zálivkami vyschl, protože přemokření může způsobit hnilobu kořenů. Je to atraktivní rostlina, která může interiéru dodat na kráse a být zajímavým zpestřením.

Nolina Sloní noha

Nolina sloní noha: Popis vzhledu rostliny

Nolina Sloní noha je zajímavá sukulentní rostlina s jedinečným vzhledem. Ve volné přírodě může dorůst až do výšky kolem 10 metrů. Ve většině případů může sloní noha pěstovaná v květináči po několika letech dorůst do výšky 1 metr až 2,5 metru. Její kmen je silný, sukulentní a postupně se směrem vzhůru zužuje, čímž vytváří charakteristický tvar podobný sloní noze. Z vrcholu kmene vyrůstají dlouhé, úzké listy, které připomínají prameny vlasů. Tyto listy jsou kožovité, zelené a mohou být až 1,5 metru dlouhé, což rostlině dodává mohutný a impozantní vzhled.

Nolina sloní noha je schopna ve svých kmenech a listech uchovávat vodu, což jí umožňuje přežít v sušších oblastech. Díky svému neobvyklému vzhledu je oblíbenou pokojovou rostlinou a může se stát vynikajícím dekorativním prvkem v nejrůznějších interiérech.

Nolina Sloní noha

Jak pěstovat Nolinu sloní nohu?

1. Příprava substrátu: pro pěstování semen Noliny sloní nohy je ideální použít substrát určený pro sukulentní rostliny. Měl by být dobře propustný a lehký. Můžete smíchat písek, perlit a substrát pro sukulentní rostliny.

2. Výsev semen: semena lehce zatlačte do substrátu, ale nezahrabávejte je příliš hluboko. Povrch substrátu můžete mírně přitlačit, aby semena zůstala na místě.

3. Zalévání: po zasetí semen substrát jemně navlhčete. Je důležité udržovat substrát mírně vlhký, ale nezalévejte ho příliš, aby nedošlo k hnilobě semen.

4. Teplota a osvětlení: nádobu se semeny umístěte na světlé místo, ale chráněné před přímým slunečním světlem. Teplota by se měla pohybovat kolem 20-25 °C.

5. Klíčení: klíčení může trvat několik týdnů až měsíců. Jakmile se objeví první sazenice, začněte postupně zvyšovat intenzitu světla.

6. Růst a přesazování: jakmile rostliny začnou růst a mají několik listů, můžete je přesadit do samostatných květináčů se substrátem na sukulenty.

7. Péče po přesazení: sazenice by měly být umístěny na světlém místě s dostatečným prouděním vzduchu. Zalévejte je opatrně, aby nedošlo k přemokření kořenů.

Parametry a specifikace

DruhNolina - Sloní nohu
Druh exotických rostlinOkrasné
Výška vzrůstuSukulenty, Malé stromy
PěstováníV květináči, Venku, Ve stínu, Uvnitř, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZN

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-