Bhringraj - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Odhalte tajemství tradiční ájurvédské medicíny s naším olejem bhringraj. Je ideální pro obnovu vitality vlasů, zabránění jejich vypadávání a podporu zdravého růstu. Olej bhringraj je přírodním řešením pro silné a zářivé vlasy a zdravou vlasovou pokožku. Více informací

150 Kč
124 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Bhringraj olej (Eclipta prostrata/alba) - 100% přírodní esenciální olej 

Bhringraj, známý také jako "král vlasů", je jedním z nejvyhledávanějších přírodních prostředků na posílení vlasů a podporu jejich růstu. Tento tradiční ájurvédský olej se vyrábí z listů rostliny Bhringraj, které se často mísí s dalšími bylinami a oleji, aby se ještě zvýšily jeho účinky.

Hlavní vlastnosti bhringraj oleje

Použitá část rostliny: listy

Extrakční proces: extrakce listů Bhringraj v organickém sezamovém oleji

Země původu: Indie

Vůně: jemně zemitá a bylinná

Léčivé účinky: podporuje rychlejší růst vlasů, omezuje jejich vypadávání, hydratuje a vyživuje vlasovou pokožku

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až jantarová tekutina

Bhringraj olej

Jak používat bhringraj olej?

Olej bhringraj se tradičně používá k péči o vlasy a vlasovou pokožku, ale jeho bylinná, zemitá vůně může být vhodná i v aromaterapii.

Aromaterapie

Difuzér: přidejte několik kapek oleje bhringraj do difuzéru a nechte vůni rozptýlit v místnosti. To může pomoci uvolnit mysl i tělo.

Masáže: smíchejte olej bhringraj s nosným olejem, například mandlovým, kokosovým nebo sezamovým. Tuto směs můžete použít k relaxační masáži, která v sobě spojuje blahodárné účinky dotyků a aromaterapie.

Koupel: přidejte několik kapek oleje bhringraj do teplé vody ve vaně spolu s dalšími esenciálními oleji, které rádi používáte. Vytvoříte si tak relaxační a osvěžující koupel.

Komprese: pro uklidňující účinek namočte hadřík nebo ručník do vody s několika kapkami oleje bhringraj a přiložte si jej na čelo nebo krk.

Kosmetika

Péče o vlasy: na vlasovou pokožku a vlasy naneste olej z bhringraj. Vmasírujte jej do vlasů a nechte působit 30 minut až hodinu před umytím. Pro hloubkovou regeneraci můžete olej nechat působit přes noc.

Přidání do šamponu nebo kondicionéru: přidejte několik kapek oleje bhringraj do svého oblíbeného šamponu nebo kondicionéru a dodejte vlasům potřebnou výživu.

Péče o pleť: pokud chcete pleť vyživit a regenerovat, smíchejte olej bhringraj s nosným olejem, například jojobovým nebo arganovým, a naneste jej na obličej před spaním.

Péče o tělo: naneste směs oleje bhringraj a nosného oleje na suchá místa na těle, jako jsou lokty, kolena nebo paty.

Upozornění: před použitím na kůži olej vždy nařeďte a proveďte test citlivosti na malé části kůže. V případě podráždění přestaňte přípravek používat a poraďte se s lékařem. Uchovávejte mimo dosah dětí. Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky bhringraj oleje

Bhringraj je tradiční bylina používaná v ájurvédě, tradičním indickém léčitelství, díky svým léčivým účinkům.

1. Podpora růstu vlasů a zabránění jejich vypadávání: bhringraj je tradičně považován za "krále vlasů" díky svým účinkům, které podporují zdravý růst vlasů a zabraňují jejich vypadávání.

2. Zlepšení barvy a kvality vlasů: pravidelné používání oleje bhringraj může vylepšit barvu vlasů, zabránit jejich šedivění a dodat jim lesk.

3. Zklidňující a protizánětlivé účinky: olej Bhringraj má chladivý účinek a může pomoci zmírnit podráždění a zánět vlasové pokožky.

4. Zlepšuje paměť a posiluje nervový systém: v ájurvédě se věří, že bhringraj má schopnost zlepšovat paměť a podporovat zdravý nervový systém.

5. Léčba kožních problémů: díky svým protizánětlivým účinkům může olej bhringraj pomoci při léčbě různých kožních problémů, jako jsou vyrážky, ekzémy nebo akné.

6. Zklidnění mysli a podpora spánku: díky uklidňujícím účinkům může olej bhringraj pomáhat při stresu a nespavosti.

Vhodné kombinace

Bhringraj je nosný olej, což znamená, že jej lze použít jako základ pro aplikaci esenciálních olejů. Když zkombinujete olej bhringraj s různými esenciálními oleji, můžete tak vytvořit směsi, které mají specifické účinky na vlasy, vlasovou pokožku nebo tělo.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej ylang ylang

Esenciální olej kadidlo

Esenciální olej tea tree

Citronový esenciální olej

Esenciální olej z máty peprné

Esenciální olej citronový eukalyptus

Bhringraj olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Wild harvested, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej, Ajurvédský bylinný olej
Roční obdobíZima, Podzim
ÚčinekZklidňující, Relaxační
Účel použitíPéče o vlasy, Nespavost a poruchy spánku, Bolesti hlavy a migrény
VůněBylinná
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-