Eukalyptus alpský (Eucalyptus alpina) 7 semen

Eukalyptus alpský je druh stromu z rodu Eucalyptus. Patří k nejoblíbenějším léčivým stromům. Jeho listy obsahují velké množství léčivých silic, které se odpařují do ovzduší, ničí bakterie a odpuzují hmyz. Více informací

79 Kč
71 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Eukalyptus alpský - Eucalyptus alpina - 7 semen

Eukalyptus alpský pochází z australských provincií Victoria a Nový Jižní Wales. Tento druh eukalyptu je přizpůsoben růstu v chladnějším podnebí, zejména v nadmořských výškách nad 800 metrů. Plní důležitou roli v ekosystémech těchto horských oblastí a poskytuje úkryt a potravu mnoha druhům živočichů. Jeho dřevo je využíváno k různým účelům, včetně stavebnictví a výroby nábytku. Eukalyptus alpský má léčivý potenciál díky obsahu různých chemických látek v listech a v oleji získávaném z listů. Eukalyptus alpský má také estetickou hodnotu a je oblíbeným stromem do zahrad v chladnějších oblastech. 

Eukalyptus alpský

Eukalyptus alpský: Popis vzhledu rostliny 

Eukalyptus alpský je dřevina charakteristického vzhledu, která je přizpůsobena životu v chladnějších horských oblastech. Je to středně velký strom, který v závislosti na podmínkách dorůstá výšky 10 až 25 metrů. Listy eukalyptu alpského jsou střídavé, dlouhé a úzké. Mají charakteristický modrozelený odstín a často bývají zahnuté. Květy jsou bílé a vytváří trsy nebo květenství, která vyrůstají na koncích větví. Jsou atraktivní a lákají opylovače, jako například včely a motýly. Plody jsou malé, měří jen několik milimetrů a mají tvar tobolky. Obsahují semena, která se používají k dalšímu množení rostliny. Celkově má eukalyptus alpský charakteristický vzhled, který mu umožňuje přežít a prosperovat v drsných podmínkách horských ekosystémů.

Eukalyptus alpský

Jak pěstovat eukalyptus alpský?

1. Příprava semen: semena mají charakteristickou tvrdou skořápku, která brání jejich klíčení. Tuto skořápku můžete lehce poškrábat smirkovým papírem nebo je na několik hodin namočit do vody. Usnadní se tak jejich vyklíčení.
2. Příprava půdy: eukalyptus alpský preferuje vlhkou a dobře odvodněnou půdu. Můžete si připravit pěstební substrát na bázi směsi rašeliny, perlitu a rašelinového substrátu. Ujistěte se, že pěstební nádoba má otvory pro odtok vody.
3. Výsadba semen: semena můžete zasít do pěstebního substrátu v nádobě nebo použít malé samostatné květináče. Semena lehce zasypte tenkou vrstvou zeminy.
4. Klíčení: pěstební nádobu umístěte na teplé a světlé místo, ale chraňte ji před přímým slunečním světlem. Dbejte na to, aby půda zůstala vlhká, ale ne přemokřená. Klíčení by mělo začít během několika týdnů.
5. Přesazení: jakmile sazenice vytvoří několik pravých listů, můžete je přesadit do větších květináčů s výživnější půdou. Dopřejte jim dostatek světla, ale stále je chraňte před nadměrným slunečním zářením.
6. Postupné zvyšování odolnosti: před výsadbou venku je důležité postupně zvyšovat odolnost sazenic vůči venkovním podmínkám. Tento proces se nazývá aklimatizace.
7. Výsadba do venkovní půdy: jakmile sazenice dostatečně zesílí a venkovní podmínky jsou vhodné, můžete je přesadit do zahrady. Výsadba by měla být provedena brzy zjara.

Parametry a specifikace

DruhEukalyptus
Druh exotických rostlinBylinky a léčivky, Eukalypty, Listnaté stromy, Užitkové, Mrazuvzdorné
Výška vzrůstuKeře, Malé stromy, Středně velké stromy
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZE

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-