Borůvka - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Borůvkový olej je přírodní zázrak bohatý na esenciální mastné kyseliny a antioxidanty, které podporují zdraví pokožky a vlasů. Ať už chcete přirozeně pečovat o pleť nebo podpořit růst vlasů, borůvkový olej je tou správnou volbou.  Více informací

170 Kč
140 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Borůvkový olej (Vaccinium myrtillus) - 100% přírodní olej 

Borůvkový olej je vzácný a vysoce výživný olej získávaný ze semen borůvek. Tento přírodní elixír je bohatý na esenciální mastné kyseliny, antioxidanty a vitamíny, které mají mnohostranný přínos pro pokožku a vlasy.

Hlavní vlastnosti borůvkového oleje

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Země původu: Norsko

Vůně: nemá intenzivní vůni, vůně může být jemná, trochu sladká a oříšková.

Léčivé účinky: hydratuje a regeneruje pokožku, může se použít jako hloubkové ošetření suchých a poškozených vlasů.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až zlatavá tekutina

Borůvkový olej

Jak používat borůvkový olej?

Borůvkový olej, získaný ze semen borůvek, je velmi výživný a bohatý na antioxidanty a esenciální mastné kyseliny. 

Aromaterapie

V aromaterapii se oleje používají hlavně díky své vůni a léčebným účinkům, které mohou pozitivně ovlivnit mysl, tělo a emoce. Borůvkový olej nemá tak intenzivní vůni jako esenciální oleje běžně používané v aromaterapii. Nicméně jej můžete použít jako nosný olej v kombinaci s esenciálními oleji.

Masážní nosný olej: borůvkový olej můžete použít jako základní nosný olej, do kterého přidáte několik kapek oblíbeného esenciálního oleje (např. levandulového, růžového, eukalyptového). Tuto směs pak můžete použít k relaxační nebo terapeutické masáži.

Koupele: přidejte do koupele několik kapek borůvkového oleje a esenciálního oleje a dopřejte si relaxační a vyživující koupel.

Kosmetika

Hydratační sérum: několik kapek borůvkového oleje můžete každé ráno nebo večer nanést přímo na čistou pleť obličeje. Olej pomáhá hydratovat pleť a chránit ji před volnými radikály.

Tělový olej: po sprchování nebo koupeli naneste olej na vlhkou pokožku, abyste ji hydratovali a poskytli jí extra ochranu.

Péče o vlasy: před mytím vlasů naneste olej na suché vlasy a nechte působit 30 minut až 1 hodinu před umytím šamponem. Tím docílíte hloubkové hydratace a regenerace vlasů.

Olej na konečky vlasů: naneste malé množství oleje na konečky vlasů po umytí šamponem pro zajištění ochrany a lesku.

Kombinované použití: smíchejte borůvkový olej s dalšími oblíbenými oleji (např. arganovým nebo jojobovým) a vytvořte si vlastní směs, která bude vyhovovat specifickým potřebám vaší pokožky nebo vlasů.

Domácnost

Přírodní leštidlo na nábytek: k leštění dřevěného nábytku můžete použít mírně zahřátý borůvkový olej. Naneste malé množství oleje na měkký hadřík a jemně jím dřevo potírejte, dokud se nezačne krásně lesknout.

Prevence proti rezavění: borůvkový olej můžete použít na nářadí nebo jiné kovové předměty, které vyžadují ochranu před vlhkostí a rezavěním.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky borůvkového oleje

Borůvkový olej, získaný ze semen borůvek, je známý svými léčivými a vyživujícími účinky

1. Bohatý obsah antioxidantů: borůvky jsou přirozeně bohaté na antioxidanty, včetně antokyanů a vitaminu E. Tyto antioxidanty mohou chránit pokožku před poškozením volnými radikály a přispívat k regeneraci buněk.

2. Protizánětlivé účinky: díky obsahu esenciálních mastných kyselin, zejména omega-3 a omega-6, má borůvkový olej protizánětlivé účinky. Dokáže tedy zmírnit zarudnutí a záněty pokožky.

3. Hydratace a výživa: borůvkový olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny, které pomáhají hydratovat a vyživovat pokožku a zabraňují jejímu vysušování a tvorbě vrásek.

4. Zpevňuje pokožku: obsah vitamínu A a esenciálních mastných kyselin v borůvkovém oleji zlepšuje pružnost pokožky a přispívá k její regeneraci.

5. Ochrana vlasů: borůvkový olej posiluje zdraví vlasů tím, že vyživuje vlasové kořínky, dodává jim lesk a zabraňuje jejich lámavosti.

6. Léčba podrážděné nebo suché pokožky: borůvkový olej může být účinný při léčbě různých kožních problémů, včetně ekzémů, lupénky a jiných suchých nebo dráždivých stavů.

Vhodné kombinace

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej tea tree

Citronový esenciální olej

Esenciální olej kadidlo

Avokádový olej

Arganový olej

Jojobový olej

Borůvkový olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíLéto, Podzim, Jaro
ÚčinekZklidňující, Relaxační
Účel použitíPéče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky, Akné
VůněNeutrální
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-