Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuČOKOLÁDA - KARAMEL - OŘÍŠEK Káva z oblasti Cabo Verde a nadmořské výšky 950-1150 m.n.m.. Naturálně zpracovaná 100% Arabika odrůd Catuai a Mundo Novo se skóre 83 bodů. Více informací
Dostupny od:
Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč
Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice
Doprava zdarma nad 1500 Kč
Cabo Verde je tradiční lokalita pro pěstování kávy v Brazílii. V tomto okrese je úrodná půda, která v kombinaci nadmořské výšky a klimatu pomáhá farmářům k pěstování kvalitní kávy. V naší pražírně jsme si farmu Ponto Alegre vybrali díky kvalitě a možnosti přímého nákupu kávy pro Lázeňskou kávu.
Pro rodinu Sousa začal s tradicí více než před 100 lety, dědeček nynějšího majitele. Ten zakoupil farmu Ponto Alegre a snažil se vytvořit dokonalou výrobu správné brazilské kávy. Od začátku myslel na své zaměstnance a chtěl jim vytvořit příjemné prostředí, což se daří plnit i v dnešních dnech. Od roku 1984 je farma kontrolována sourozenci Renato, Eduardo a Mabel Lima de Sousa. Jejich posláním je zachovat tradici, kontrolovat kvalitu a snažit se vylepšit pěstování své kávy na nejvyšší úroveň v Brazílii. Pro jejich farmu aktuálně pracuje 36 rodin a při sklizni se nabere přibližně 150 brigádníků, kteří vypomáhají se sběrem.
Na farmě taky myslí na udržitelnost a recyklaci. Funguje zde moderní systém pro kompostování, který produkuje kvalitní hnojivo. Ročně získá farma přibližně 600 tun hnojiva a to jim pomáhá k lepším výsledkům. Vlastní výroba hnojiva taky pomáhá s menší aplikací chemických látek až o 40%.
- sladké tóny kávy
- náznak karamelu je třešničkou na dortu
- v šálku ucítíte lískový oříšek a čokoládu
Brazílie je světovou jedničkou v počtu exportovaných kilogramů zelené kávy. Z důvodu toho, jak je Brazílie rozsáhlou zemí, se zde pěstuje mnoho odrůd kávovníku - Mundo Novo, Catuai, Icatú, Bourbon, Catucaí apod. Většina vypěstovaných třešní je zpracována suchou metodou a podnebí v Brazílii jen pomáhá k výborným výsledkům v chuti kávy. Produkce v tak velkém rozsahu ovlivňuje celosvětovou cenu kávy. V případě, že by brazilské farmy zasáhla špatná úroda, je velice pravděpodobné, že by došlo k ovlivnění ceny kávy na celosvětovém trhu.
Často jsou kávy z této země sladké s tóny čokolády, oříšku, karamelu s nízkou kyselostí. Brazilské farmy kávu mají sezónu sklizně v období dubna až září.
Káva doporučená pro espresso, je vhodná pro přípravu v kávovaru. Je možné ji připravit i pomocí alternativních metod, například ve frenchpressu nebo v překapávači, káva tak bude v šálku prezentovat plnější chuťové tóny.
Příprava espressa je ale diametrálně odlišná od filtrované kávy, proto se snažíme přistupovat také jinak k pražení. Pražení probíhá delší dobu, čímž docílíme snadnější extrakce kávy. Tím apelujeme na to, aby ve finálním šálku připraveného espressa byla příjemná komplexní sladkost. Podle chuťových tónu popsaných u kávy naleznete, zda bude káva v připraveném šálku sladší s tóny čokolády nebo se představí její ovocné tóny.
![]() | O značce Lázeňská kávaJako pražírna výběrové kávy bychom chtěli našim partnerům v prvé řadě dopomoci k vylepšení jejich kávového servisu tak, aby se káva opět vnímala jako produkt z ovoce se značným potenciálem chutí. Zapojením našeho sortimentu prémiové kávy do vaší nabídky služeb můžete zákazníkovi poskytnout ucelený zážitek na velmi široké linii s kterou se běžně nepracuje. Díky tomu lze využít třetí kávové vlny k větší osobitosti vámi poskytovaného chuťového vjemu a celkového zážitku z návštěvy vašeho podniku. |