Brokolice - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Objevte sílu přírody s naším brokolicovým olejem, který je tajným elixírem pro krásnou a zdravou pleť. Tento olej, získaný ze semen brokolice, je skutečným pokladem esenciálních mastných kyselin a antioxidantů. Více informací

160 Kč
132 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 22.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Brokolicový olej (Brassica oleracea var. italica) - 100% přírodní olej 

Brokolicový olej je ideální jako nosný olej pro esenciální oleje, ale lze jej použít i samostatně k hydrataci a výživě pokožky. Tento olej je bohatý na antioxidanty a esenciální mastné kyseliny, působí proti stárnutí, redukuje vrásky a zanechává pokožku jemnou a pružnou.

Hlavní vlastnosti brokolicového oleje

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Země původu: Indie

Vůně: má mírnou, až téměř neutrální vůni.

Léčivé účinky: hloubkově hydratuje a revitalizuje suchou a unavenou pleť.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až zlatavá tekutina

Brokolicový olej

Jak používat brokolicový olej?

Brokolicový olej, získaný ze semen brokolice, je bohatý na esenciální mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty, takže je skvělým doplňkem pro péči o pleť a vlasy

Aromaterapie

V aromaterapii se nosné oleje často používají k ředění silných a koncentrovaných esenciálních olejů, což zajišťuje bezpečnou a účinnou aplikaci na pokožku. Jako nosný olej se dá v aromaterapii použít i brokolicový olej.

Koupele: smíchejte 10-15 kapek esenciálního oleje s 2-3 lžícemi brokolicového oleje a přidejte do vany s vodou. Olej pomáhá rozložit esenciální olej ve vodě.

Masáže: brokolicový olej lze používat samostatně jako masážní olej. Stačí olej trochu zahřát v dlaních a pak jej masážními pohyby nanést na tělo.

Obklady: smíchejte několik kapek esenciálního oleje s brokolicovým olejem a namočte do něj hadřík. Poté obklad přiložte na postižené místo.

Míchání s esenciálními oleji: brokolicový olej je jako nosný olej možné smíchat s několika kapkami oblíbených esenciálních olejů a využít jej k aromaterapii nebo ke specifickým léčebným účelům.

Kosmetika

Péče o pleť: ráno nebo večer naneste několik kapek brokolicového oleje na čistou pleť. Olej rychle pronikne do pokožky a poskytne jí hloubkovou hydrataci.

Tělový olej: po koupeli nebo sprchování vmasírujte několik kapek oleje do vlhké pokožky pro extra hydrataci a lesk.

Péče o vlasy: pokud máte velmi suché nebo poškozené vlasy, naneste olej na celou délku vlasů, nechte ho působit alespoň 30 minut a poté umyjte šamponem.

Sérum na konečky: naneste malé množství oleje na konečky vlasů, abyste zabránili jejich lámání a roztřepení.

Domácnost

Lakování kůže: pokud vlastníte kožené výrobky, jako jsou boty, kabelky nebo opasky, můžete brokolicový olej použít k zachování měkkosti a hydratace této kůže.

Ošetření dřevěných povrchů a nábytku: brokolicový olej lze použít k ošetření dřevěných povrchů, kterým dodá lesk a zároveň je ochrání před vysycháním.

Odstranění nálepek: oleje obecně mohou pomoci rozpustit lepidlo. Naneste na nálepku brokolicový olej, nechte působit a poté opatrně odstraňte.

Preventivní péče o zahradu: brokolicový olej lze přidat do domácího postřiku na rostliny, abyste odradili některé škůdce.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky brokolicového oleje

Brokolicový olej je stále oblíbenějším olejem v kosmetice a v péči o pleť a vlasy. Vyrábí se ze semen brokolice a je ceněn pro své jedinečné vlastnosti a potenciální léčivé účinky.

1. Bohaté na vitamíny a antioxidanty: brokolicový olej obsahuje velké množství vitaminu C a E, což jsou silné antioxidanty, které chrání pokožku před působením volných radikálů a předčasným stárnutím.

2. Hydratace a péče o pleť: díky svému složení, zejména obsahu mastných kyselin, brokolicový olej skvěle hydratuje pokožku. Dokáže totiž udržet vlhkost a zajistit hloubkovou hydrataci.

3. Péče o vlasy: brokolicový olej je známý tím, že funguje jako přírodní prostředek, který dokáže ochránit vlasy, aniž by je zatěžoval nebo způsoboval pocit mastnoty.

4. Protizánětlivé účinky: díky obsahu omega-6 a omega-9 mastných kyselin pomáhá brokolicový olej zmírňovat záněty a podráždění pokožky.

5. Ochrana proti UV záření: některé studie naznačují, že brokolicový olej poskytuje určitý stupeň ochrany před škodlivými účinky UV záření. Neměl by však být považován za náhradu opalovacích krémů s vysokým ochranným faktorem.

6. Podpora regenerace pokožky: vitamíny a antioxidanty obsažené v brokolicovém oleji mohou urychlovat hojení a regeneraci pokožky, a proto je vhodný pro použití na zjizvenou nebo poškozenou pokožku.

7. Neucpává póry: brokolicový olej zpravidla neucpává póry, takže je vhodnou volbou pro lidi s aknózní nebo mastnou pletí.

Vhodné kombinace

Brokolicový olej je velmi univerzální a dobře se kombinuje s mnoha esenciálními a nosnými oleji, což z něj činí skvělý produkt pro různé aromaterapeutické a kosmetické účely. 

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej z máty peprné

Esenciální olej ylang ylang

Arganový olej

Jojobový olej

Avokádový olej

Brokolicový olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíJaro, Léto, Podzim, Zima
ÚčinekZklidňující
Vhodné proDěti, Těhotné a kojící ženy
Účel použitíAkné, Péče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky
VůněNeutrální
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-