Kasie obecná (Cassia fistula) 7 semen

Kasie obecná, známá také jako zlatý déšť, je půvabný strom s exotickým původem. Tato dřevina je všeobecně známá pro své nádherné květy, které tvoří válcovité, světle žluté až zlaté květy v převislých květenstvích, takže strom působí dojmem, jako by na něm zářily dešťové kapky. Díky tomuto ohromujícímu vizuálnímu efektu je kasie oblíbenou volbou pro okrasné zahrady a parky. Více informací

49 Kč
44 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Kasie obecná - Cassia fistula - 7 semen

Kasie obecná, známá také jako zlatý déšť, je dřevina pocházející z jižní Asie. Kasie je oblíbenou okrasnou rostlinou v tropických a subtropických oblastech. Díky svým krásným květům a dekorativnímu vzhledu je oblíbenou volbou zahradníků a architektů k výzdobě zahrad, parků a veřejných prostranství. Kasie obvykle kvete na jaře a začátkem léta, kdy jsou jeho květy v plné kráse. Květy jsou nejen nádherné, ale také jemně a sladce voní, což přitahuje řadu opylovačů, jako například motýly a včely. Je třeba upozornit, že kasie je často označována za jedovatou pro lidi i zvířata, zejména její semena a plody, proto je třeba s ní zacházet opatrně a pamatovat, že květy a plody nejsou vhodné k jídlu.

kasie obecná

Kasie obecná: Popis vzhledu rostliny

Kasie je středně velký strom, který může dorůst do výšky 10 až 15 metrů. Její koruna je široká a rozložitá, což jí dodává elegantní a dekorativní tvar. Listy jsou střídavé, dlouhé, mají tmavě zelenou barvu a hladký a lesklý povrh. Nejvýraznější a nejkrásnější částí rostliny jsou její květy. Květy kasie jsou válcovité a mají intenzivní žlutou až zlatavou barvu. Vytváří převislé květenství a působí krásným dojmem připomínajícím zlatý déšť. Po odkvětu se na stromě vytvoří dlouhé válcovité tobolky, které obsahují hnědá semena. Tyto tobolky jsou suché a rozpadají se, což umožňuje rozptýlení semen do okolí. Celkově má kasie velmi atraktivní vzhled, zejména v době květu, kdy strom doslova září žlutými a zlatými květy. Je to oblíbená okrasná rostlina určená k výsadbě v tropických a subtropických oblastech, kde může zahradám a parkům dodat nádherný vizuální efekt.

Kasie obecná

Jak pěstovat kasii obecnou?

1. Příprava osiva: před výsevem se doporučuje namočit semena na 24 hodin do vody. To pomůže změkčit tvrdou vnější vrstvu semen a urychlit jejich vyklíčení.

2. Výběr vhodného květináče a zeminy: vyberte květináč nebo nádobu s drenážními otvory na dně. Jako substrát použijte směs zahradní zeminy a písku, která umožní dobrý odtok vody.

3. Výsev semen: do půdy udělejte malé jamky hluboké asi 2-3 cm. Vložte do nich semena a zasypte je zeminou.

4. Zalévání: půda by měla být stále vlhká, ale ne přemokřená. Pravidelně ji zalévejte, abyste udrželi optimální vlhkost a podpořili klíčení semen.

5. Teplota a světlo: kasie potřebuje teplé podmínky a dostatek světla. Zajistěte rostlině dostatek slunečního světla nebo zdroj umělého osvětlení.

6. Péče o sazenice: po vyklíčení jsou sazenice malé a křehké. Postupně zvyšujte jejich vystavení slunečnímu záření, abyste zabránili spálení listů. Pravidelně zalévejte a odstraňujte okolní plevel.

7. Přesazování: jakmile rostliny vyrostou a dostatečně zesílí, přesaďte je do větších květináčů nebo na zahradu. Kasie se ráda rozrůstá, proto je důležité, aby měla dostatek prostoru.

8. Péče o rostliny: dospělá kasie nevyžaduje velkou péči. Pravidelně ji zalévejte a živiny dodávejte hnojivem pro kvetoucí rostliny. Občas odstraňte odumřelé květy a postranní výhony, abyste podpořili zdravý růst.

Parametry a specifikace

DruhKasie
Druh exotických rostlinListnaté stromy, Okrasné
Výška vzrůstuMalé stromy, Středně velké stromy
PěstováníNa slunci, Ve skleníku, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZK

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-