Vlnovec pětimužný (Ceiba pentandra) 7 semen

Vlnovec pětimužný je nádherný tropický strom, který se vyznačuje impozantní krásou a výrazným vzhledem. Je to jeden z největších stromů v tropických deštných lesích. Více informací

59 Kč
53 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Vlnovec pětimužný - Ceiba pentandra - 7 semen

Vlnovec pětimužný je nádherný tropický strom, který se vyznačuje impozantní krásou a výrazným vzhledem. Jedním z nejcharakterističtějších znaků vlnovce jsou jeho krásné květy, které mají světle růžovou, červenou nebo bílou barvu. Tyto květy lákají celou řadu motýlů a včel, což mu dodává nejen krásný vzhled, ale také podporuje biodiverzitu v jeho okolí. Dalším fascinujícím prvkem tohoto stromu jsou jeho plody, které obsahují odolná vlákna. Tato vlákna se tradičně používají k vycpávání matrací a polštářů, ale dnes se využívají i v různých průmyslových odvětvích. Tento strom má také kulturní a náboženský význam a v mnoha oblastech je uctíván jako posvátný strom nebo je spojován s místními legendami a tradicemi.

Vlnovec pětimužný

Vlnovec pětimužný: Popis vzhledu rostliny

Vlnovec pětimužný je jedním z nejvyšších stromů tropických deštných lesů. Může dorůstat do výšky až 60 metrů, což mu zajišťuje dominantní roli v jeho okolí. Listy tohoto stromu jsou složené, každý list je velký a lesklý, což mu dodává atraktivní vzhled. Listy mají obvykle sytě zelenou barvu. Květy vlnovce jsou výrazné a mají průměr až několik centimetrů. Barva květů může být růžová, červená nebo bílá a často jsou velmi lákavé pro hmyz, kteří je navštěvují za účelem opylení. Po opylení se na stromě vytvoří velké tobolky se semeny. Tyto tobolky obsahují vlákna známá, která mají lehkou a pevnou strukturu. Celkově je vlnovec výjimečným stromem s monumentálním vzhledem, který hraje klíčovou roli v ekosystémech tropických deštných lesů. Díky své kráse a významu je jedním z nejcennějších stromů v tropických oblastech celého světa.

Vlnovec pětimužný

Jak pěstovat vlnovec pětimužný?

1. Příprava semen: semena můžete na několik hodin nebo přes noc namočit do vody, abyste urychlili proces klíčení.

2. Příprava pěstebního substrátu: pro klíčení semen použijte kvalitní a propustný substrát. Ideální je směs rašeliny, perlitu a zahradní zeminy. Ujistěte se, že pěstební nádoba má dno s drenážními otvory.

3. Klíčení semen: semena můžete vysévat do hloubky asi 1 cm pod povrch pěstebního substrátu. Poté je lehce zalijte, aby byl substrát stále vlhký.

4. Udržování vlhkosti: po výsevu semen zakryjte pěstební nádobu průhlednou fólií nebo sklem, abyste vytvořili skleníkový efekt a udrželi vlhkost. Místo, kde budou semena klíčit, by mělo být teplé a chráněné před přímým slunečním světlem.

5. Péče o klíčící semena: pravidelně kontrolujte vlhkost substrátu a udržujte ji stejnou, ale ne příliš velkou. Nadbytek vody klíčícím semenům a mladým rostlinám neprospívá.

6. Péče po vyklíčení: jakmile semena vyklíčí a sazenice začnou růst, můžete postupně snižovat vlhkost prostředí. Postupně je přesazujte do větších květináčů.

7. Péče o dospělou rostlinu: jakmile rostlina dosáhne dostatečné velikosti, dopřejte jí dostatek světla, pravidelně ji zalévejte a občas přihnojujte.

Parametry a specifikace

DruhVlnovec
Druh exotických rostlinTeplomilné, Užitkové, Okrasné, Listnaté stromy, Bylinky a léčivky
Výška vzrůstuVelké stromy, Středně velké stromy
PěstováníVenku, Na slunci
Vhodné proPokročilé
Od A do ZV

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-