Výprodej! Thunbergia al/černooká Zuz/sm

pošli přes

Černooká Zuzana - mix (Thunbergia alata)

Tento dvoubarevný mix černooké Zuzany zkrášlí každou zahradu! Balení obsahuje žlutě a světlě krémové kvetoucí odrůdy. Více informací

20 Kč
17 Kč bez DPH

-50%

39 Kč

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Thunbergia alata - Mix

Pojmenování černooká Zuzana získala díky nápadnému, tmavě hnědému až černému oku, které tvoří střed květu, který je nejčastěji svítivě žlutý nebo červený. Původem pochází z východní částí Afriky. V Africe rostou thunbergie jako stálezelené popínavé keře. U nás se pěstují jako nádobové letničky a nebo jako popínavky na pergoly a ploty do zahrad.

Její úzce srdčité listy vytvoří kompaktní plochu, na které velmi dobře vynikne krása jejich zářivých květů. Kvete od května maximálně do října.

Jak pěstovat černookou Zuzanu

  • Prospívají na teplých slunných stanovištích chráněných před větrem. Půdu potřebují vlhkou, dobře propustnou. Zasadíme-li thunbergii do závěsného koše, kde nebude mít možnost popínání, její oddenky se volně svěsí dolů a my tak získáme velmi atraktivní závěsnou rostlinu. Na podzim i jaře rostlinu zkrátíme a uložíme ve světlé chladné místnosti při teplotě okolo 10 stupňů, kde ji přezimuje za velmi mírné zálivky.

  • Semena vyséváme v březnu. Vzešlé semenáčky přepícháváme do 9cm květináčků a umístíme na okenní parapet. Vysazujeme v polovině května.

  • Vyžaduje propustné humozní půdy. Půda by měla být bohatá na vápník, lehká.

  • Hnojivo aplikujeme od jara do léta hnojive pro kvetoucí rostliny.

  • Bývá napadána houbovými chorobami, především padlí. Preventivními postřiky fungicidy předejdeme předčasnému uhynutí rostliny.

Parametry a specifikace

Druhčernooká zuzana
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-