Chia - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Olej z chia semínek je skvělým zdrojem vitamínu B3 a zinku, které dodávají mastné pleti nádherný lesk. Pomáhá také obnovit poškozené vlasy a poskytuje přirozený lesk. Více informací

169 Kč
140 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 29.05

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Chia (Salvia hispanica)

Olej z chia semínek je za studena lisovaný z jedlých semen Salvia hispanica, kvetoucí rostliny z čeledi mátovitých (Lamiaceae) pocházející ze Střední Ameriky. Chia semínka jsou hydrofilní, což znamená, že je lze snadno smíchat s vodou a dokážou nasáknout až dvanáctinásobek své hmotnosti v tekutině. Vytvoří slizovitý povlak, který dodává potravinám a nápojům na bázi chia výraznou gelovou texturu.

Olej z chia semínek také obsahuje vysoké množství omega-3 esenciálních mastných kyselin milujících pokožku: kyseliny alfa-linolenové (ALA). Tato esenciální omega-3 mastná kyselina je známá tím, že pomáhá budovat kolagen, který zklidňuje, opravuje a poskytuje silnou antioxidační ochranu zralé a stárnoucí pleti. Je také vysoce ceněný pro své antioxidanty, včetně kyseliny chlorogenové a kyseliny kávové, stejně jako myricetin, kvercetin a flavonoidy kempferolu.

Využití oleje z Chia semínek

Olej z chia semínek pracuje s přirozenou bariérou pokožky, zlepšuje celkový tonus a pevnost. Chia olej je báječný olej, který má také schopnost obnovit elasticitu zralé pleti, což z něj činí vynikající volbu pro boj proti vráskám. Antioxidanty v tomto oleji chrání pokožku před vnějšími zdroji kožního stresu, jako je vítr a slunce, a mohou pomoci předcházet vyrážkám a nadměrnému maštění. Olej ze semen chia také účinně pomáhá zklidnit zanícenou, podrážděnou, popraskanou a suchou pokožku a působí jako vynikající zvlhčovač pokožky.

Díky přítomnosti esenciálních omega-3 mastných kyselin udržuje Chia olej vlasy hydratované, vyživené a kondicionované lépe než jakýkoli jiný produkt. O oleji z chia semínek je známo, že zastavuje řídnutí vlasů a opravuje poškození. 

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Barva: zlatá zářivě zbarvená tekutina

Země původu: Mexiko

#CAS: 93384-40-8

#EINECS: 297-250-8

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíZima, Podzim, Léto, Jaro
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy, Muže
Účel použitíVrásky, Péče o vlasy, Péče o pleť, Akné
VůněNeutrální
Od A do ZCH

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-