Chilli Baby Pepper (rostlina: capsicum) 7 semen

pošli přes

Chilli Baby Pepper (Capsicum annuum) 7 semen

Chilli papričky cherry typu. Mají tmavě červenou až rudou barvu. Pálivost papriček dosahuje průměrných hodnot. Balení obsahuje 7 semen. Více informací

29 Kč
26 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Chilli Baby Pepper - Capsicum annuum

Chilli cherry typu. Na malé oválné papričky se můžete těšit už za 75 dní od výsevu kdy červenají a dozrávají. Ačkoli vypadá tmavě červená až rudá barva papriček velmi výrazně, pálivost papriček dosahuje průměrných hodnot.

Rostlina může dorůst výšky až 90 cm což je více než běžné chilli papričky. Kulaté papričky dorůstají přibližně do velikosti 3,5 cm. Jsou velmi vhodné k veškerým kuchyňským úpravám včetně nakládání.

Při manipulaci se semeny byste měli být opatrní (použijte třeba rukavice), nesahat na oči nebo jiná místa těla, kde necitlivější pokožka. Poté, co skončíte manipulaci se semeny je třeba důkladně umýt ruce!!!

  • Vyžadují slunné (světlé) stanoviště, dobrou zálivku a kyprou půdu. Vyhovuje prohnojená humózní půda, která je vzdušná a dostatečně vlhká. Při zálivce sazenic nepoléváme vodou listy, omezí se tak vznik chorob a plísní.

  • Semena vyséváme v únoru do kypré půdy - přidáváme proto perlit nebo vermikulit, který provětrávání zajištuje. Ideální jsou rašelinové Jiffy. Při klíčení nutno dodržet teplotu 20 - 25 °C. Semena nezatlačujeme do substrátu. Kropíme rosením. Semenáčky musí být umístěné na světlém stanovišti.

  • Vhodný je speciální zahradnický substrát pro rajčata a papriky. Chilli papričkám se daří v půdě, kde se úroveň pH pohybuje kolem 6.

  • Dokud rostlina roste, používejte hnojivo pro růst s dusíkem, například Krystalon Start. Jakmile se objeví první květy použijeme např. Krystalon Plod a Květ. Hnojivo aplikujeme každých 14 dní.

  • Chilli papriky napadají nejčastěji mšice,svilušky, molice, třášněnky a padlí. V tomto případě použijeme k ochraně fungicid (padlí) či insekticid(mšice atd.). Papričky mohou napadnout háďátka. Příčinou je nesterilní půda. Rostlinu je třeba přesadit, další možností je půdu sterilizovat (v troubě či horkou vodou). Papriky napadají i virové infekce. V tomto případě doporučujeme sadbu znehodnotit.

  • Sklízíme plně červené plody.

Parametry a specifikace

Druhchilli

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-