Chilli Bird Pepper (Capsicum frutescens Bird Pepper wild) 7 semen

pošli přes

Pěstík zahradní potřeby

Chilli Bird Pepper (Capsicum frutescens Bird Pepper wild) 7 semen

"Ptačí" chilli paprička, která se zbarvuje do zelených a červených odstínů. Balení obsahuje 7 semen. Více informací

39 Kč
34 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.10

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Chilli Bird Pepper - Capsicum frutescens Bird Pepper wild - 7 semen

Plody této chilli papričky se zbarvují do odstínů zelené a červené barvy. Části této chilli papričky jsou považovány za jedovaté. Chilli Bird Pepper je známé i pod názvy jako je Wild Bird Pepper.

Tato chilli paprička je vhodná i pro diabetiky.


Jak pěstovat chilli papričky

  • Vyžadují slunné (světlé) stanoviště, dobrou zálivku a kyprou půdu. Vyhovuje prohnojená humózní půda, která je vzdušná a dostatečně vlhká. Při zálivce sazenic nepoléváme vodou listy, omezí se tak vznik chorob a plísní.

  • Semena vyséváme v únoru do kypré půdy - přidáváme proto perlit nebo vermikulit, který provětrávání zajištuje. Ideální jsou rašelinové Jiffy. Při klíčení nutno dodržet teplotu 20 - 25 °C. Semena nezatlačujeme do substrátu. Kropíme rosením. Semenáčky musí být umístěné na světlém stanovišti.

  • Vhodný je speciální zahradnický substrát pro rajčata a papriky. Chilli papričkám se daří v půdě, kde se úroveň pH pohybuje kolem 6.

  • Dokud rostlina roste, používejte hnojivo pro růst s dusíkem, například Krystalon Start. Jakmile se objeví první květy použijeme např. Krystalon Plod a Květ. Hnojivo aplikujeme každých 14 dní.

  • Chilli papriky napadají nejčastěji mšice,svilušky, molice, třášněnky a padlí. V tomto případě použijeme k ochraně fungicid (padlí) či insekticid(mšice atd.). Papričky mohou napadnout háďátka. Příčinou je nesterilní půda. Rostlinu je třeba přesadit, další možností je půdu sterilizovat (v troubě či horkou vodou). Papriky napadají i virové infekce. V tomto případě doporučujeme sadbu znehodnotit.

  • Sklízíme plně červené plody.