Mimosa pudica/citlivka/rů

pošli přes

Citlivka růžová (Mimosa pudica )

Citlivka kvete kulovitým květenstvím šeříkově růžové barvy. Regauje na dotyk sevřením lístků. Velmi krásná podívaná. Nádherná pokojovka do vašeho interiéru!  Více informací

17 Kč
15 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Mimosa pudica

Velice atraktivní a krásně kvetoucí rostlina, která na první dojem nevypadá nevšedně. Rostlina si vysloužila název citlivka, jelikož reaguje na dotyk. Opravdu! Stačí přejet prstem po jejích lístkách a ty se okamžitě svírají k sobě! Tomuto jevu se říká seismo-nastie.

Tato dřevina dorůstá 30 – 60 cm. Má dlanité zpeřené listy, které se skládají při dotyku a také s večerním usínáním. Pochází z tropické Ameriky, rychle se však rozšířila do tropů celého světa. Kvete do 2 let od výsadby výrazným růžovo-fialovým květenstvím. Citlivka je skvělou rostlinkou pro pěstování v interiérech. Pochází z tropů, takže chlad není pro tuto rostlinu žádoucí.

Jak pěstovat citlivku

  • Rostlina má raději vyšší teploty, při 13°C uvadá. Rostlinu občas rosíme - můžeme ji umístit také do koupelny. Substrát zaléváme tak, aby nevysychal. Přeschnutí substrátu vede k usychání listů a opadávání. Vyžaduje přímé světlo až polostín.

  • Semena vyséváme do substrátu rašeliny a písku 3:1. Substrát udržujeme stále vlhký. Umístíme na světlé stanoviště. Semena klíčí při 18-25°C.

  • Vhodná je směs rašeliny a písku.

  • Od jara do léta hnojíme standardním tekutým hnojivem pro pokojové kvetoucí rostliny.

  • Rostlinu mohou napadnout mšice nebo svilušky, které zlikvidujeme chemickým postřikem.

Parametry a specifikace

Druhcitlivka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-