Citronová myrta - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Neuvěřitelný esenciální olej má krásné, sladké, čisté, intenzivně citrónové aroma, které je živé a povznášející pro smysly. Více informací

179 Kč
148 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 28.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Citronová myrta (Backhousia citriodora)

Esenciální olej Citronová myrta je destilován parou z listů kvetoucí rostliny Backhousia citriodora pocházející z Austrálie.

Extrémně silný antibakteriální a germicidní myrtový olej s vůní citronu je mnohem účinnějším zabijákem choroboplodných zárodků než známější a všudypřítomný Tea Tree olej. Mimořádně vysoká hladina citralu (kolem 87 %) z něj dělá silné antibakteriální, antiseptické a protiplísňové činidlo. Jedním z našich oblíbených způsobů použití esenciálního oleje z citronové myrty je očistit tělo a okolní prostředí od nezvaných mikrobiálních aktivit.

Využití oleje z Citronové myrty

Esenciální olej z citronové myrty má pozoruhodné schopnosti ničit choroboplodné zárodky. Zvláště výhodné, když je začleněn do směsí difuzérů, sprejů a dalších produktů určených k podpoře dýchacího a imunitního systému, k podpoře celkového zdraví. Pomáhá odvrátit sezónní hrozby a pomůže vám snadněji dýchat v době přetížení. Esenciální olej z citronové myrty také pomáhá bojovat proti zápachu a je také velmi prospěšnou složkou, když je začleněn do čističů povrchů a dalších domácích čisticích prostředků pro kutily. Kromě toho je Lemon Myrtle studována pro její možné použití při léčbě kožního onemocnění (Tinea). Při pečlivém použití v nepatrných ředěních v rámci aplikací péče o pleť může být citronový myrtový olej užitečný ve formulacích určených pro mastnou pleť.

Emočně a energeticky je esenciální olej Lemon Myrtle velmi povznášející a osvěžující. Může mít také sedativní účinek, který může pomoci s relaxací a zklidněním mysli v období úzkosti a stresu. Při použití před spaním se věří, že Lemon Myrtle pomáhá ke klidnému spánku.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: listy

Extrakční proces: destilace parou

Barva: světle žlutá tekutina

Země původu: Austrálie

#CAS: 84775-80-4

#EINECS: 283-909-7

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ÚčinkyProti zápachu
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíLéto, Jaro
ÚčinekZklidňující, Povzbuzující, Osvěžující, Energizující
Vhodné proMuže
Účel použitíZlepšení soustředění, Stres, Péče o pleť, Posílení imunity
VůněSladká, Citrusová
Od A do ZC

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-