Coffea /kávovník/arabský/

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Kávovník arabský

Dorůstá menší výšky a plodí vlastní kávová zrna! Je nenáročný na klima i světlo a patří k oblíbeným domácím rostlinám. Více informací

51 Kč
46 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 22.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Coffea arabica 

Vyšlechtěný kultivar kávovníku, lépe roste v bytě, dorůstá menší výšky! Je nenáročný na klima i světlo a patří k oblíbeným domácím rostlinám. Je to keř až menší strom s velkými listy a drobnými bílými květy. Z květů vznikají zelené kávové bobule, které se později barví do červena. Rostlina plodí pravé kávové boby! Od běžného kávovníku arabského dorůstá do max. výšky 1, 5 metru.

Jak pěstovat kávovník

  • Rostlinu pěstujeme celoročně v bytě s rozmezím teplot od 18 - 25°C na místě s rozptýleným světlem, nejlépe poblíž okna. Snáší suchý vzduch, nemá však rád průvan a přímé světlo ho spálí. Kávovníky jsou citlivé na přeschnutí, proto rostliny pravidelně zaléváme, ale nepřemokřujeme. V létě sneáší zálivku větší, kterou v zimě trochu omezíme. Záleváme odstátou, měkkou vodou. Starší rostliny je možné zakrátit a delší větve zaštipovat, aby se koruna zahustila.

  • Semena vyséváme do speciálního substrátu určeného pro výsev. Zasypeme je substrátem. Nádobu přikryjeme fólií, abychom zajistili dostatek tepla. Optimální je stabilní teplota pohybující se okolo 25–28°C. Semena klíčí 2–3 týdny. Ve fázi dvou lístků rostliny rozsadíme do samostatných květináčů.

  • Vhodná je propustná zahradní půda, bohatá na živiny. Rostliny sázíme do zahradního substrátu (rašelina + humus + písek) s pH kolem 4-5. Nádoba by měla být opatřena na dně drenáží.

  • Během vegetace 1x za 14 dnů aplikujeme nejlépe tekutá hnojiva. Vhodné je hnojivo pro pokojové rostliny okrasné listem.

  • Kávovník trpí obdobnými škůdci jako citrusy,ale v menší míře. Suchý vzduch může způsobit objevení puklic nebo mšic. Ošetřujeme speciálními přípravky. Změny v barvě listů, hnědnutí, popř. zasychání může mít původ v nedostatku živin nebo zálivce.

Parametry a specifikace

Druhkávovník
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-