Čokoláda

Čokoláda

Čokoláda patří mezi celosvětově nejoblíbenější sladkost. V mnoha zemích se označuje také jako kakao. Kakaové boby jsou hlavní surovinou při výrobě čokolády. Na začátku všeho je kakaový strom, jehož zrna se melou a praží. Samotná čokoláda je kombinací sušiny a tuku a kvalita čokolády je přímo závislá na kvalitě kakaových bobů a kakaovní...

Čokoláda

Čokoláda patří mezi celosvětově nejoblíbenější sladkost. V mnoha zemích se označuje také jako kakao. Kakaové boby jsou hlavní surovinou při výrobě čokolády. Na začátku všeho je kakaový strom, jehož zrna se melou a praží. Samotná čokoláda je kombinací sušiny a tuku a kvalita čokolády je přímo závislá na kvalitě kakaových bobů a kakaovníku. Spojením lahodné čokolády s konopným semínkem vznikne naprosto dokonalá kombinace. Na našem eshopu pěstík můžete vybírat ze dvou druhů čokolád s CBD. Ochutnejte hořkou čokoládu s CBD konopí nebo mléčnou čokoládu s konopným semínkem.

Jaký význam má čokoláda?

Jelikož čokoláda obsahuje vysoké množství kakaa, je báječným spouštěčem hormonu štěstí zvaný endorfin, který je pro pozitivní energii velmi důležitý. Čokoláda je také výborným zdrojem zdravé energie. Obecně je známo, že se po ní nepřibírá, proto patří mezi součást stravy při krabičkových dietách. Zejména hořkou čokoládu považujeme za superpotravinu pro budoucí časy. 

Proč jíst naši čokoládu s CBD?

Naše čokolády jsou vyrobeny z těch nejkvalitnějších kakaových bobů na trhu a semínek z konopí, které pozitivní účinky čokolády zdvojnásobují. CBD hraje významnou roli při léčbě depresí, podporuje mozkovou činnost, která je důležitá například při studiu. Pomáhá s řešením kožních problémů, působí antisepticky a v neposlední řadě pomáhají při nevolnosti a zmírňují příznaky Crohnovy choroby. Pěstíkova CBD čokoláda je plná vitamínů, proteinů a mastných kyselin omega 3 a omega 6. Ochutnejte a vytvořte si zdravou závislost, která Vás bude bavit!

Jak se CBD čokoláda vyrábí?

Nejprve se kakaové boby položí na síto a zbaví se všech nečistot. Jakmile jsou kakaové boby důkladně očištěny, praží se v horkém vzduchu, ve kterém získávají chuť a barvu. Následuje samotné drcení bobů při kterém jednotlivé boby zbavíme slupky. Vzniknou malé kousky bobů, které se melou v hustou kakaovou pastu. Posléze lisováním vzniká kakaové máslo a kakaová hmota, ke které se přidá cukr, vanilka, případně sušené mléko. Směs se poté provzdušňuje dlouhým mícháním ve stroji na čokoládu. Posledním krokem před vznikem čokolády je tzv. temperace, při které se čokoládová směs zahřívá, chladí a opět zahřívá na konkrétní stupně. Jakmile je dílo dokonáno, můžeme přidat oříšky, koření, ovoce a konopná semínka

Z jakých druhů čokolád si můžeme vybrat?

Rozeznáváme tři základní druhy čokolády: hořkou čokoládu, mléčnou čokoládu a bílou čokoládu.

Hořká čokoláda je specifická v tom, že obsahuje minimálně 35 % kakaové sušiny. Čím vyšší obsah kakaa, tím kvalitnější čokoláda. Nejkvalitnější čokolády jsou s obsahem až 100 % kakaa, avšak ne každému vysoce  procentní čokoláda lahodí. Nejsou totiž sladké a vyznačují se silnou kakaovou chutí. 

Bílá čokoláda se vyznačuje tím, že se do ní nepřidává žádný kakaový prášek, ale vyrábí se z kakaového másla bez pevných kávových přísad. Její chuť je velmi sladká a tudíž nejvíce potěší milovníky sladšího mlsání. 

Do mléčné čokolády  se přidává sušené mléko v poměru 14% - 25%. Podíl kakaa v čokoládě činí 25% - 30%. Milovníky mléčné čokolády jsou hlavně děti. 

V dnešní době jsou také velmi oblíbené nejrůznější ochucené čokolády s oříšky, banány, jahodami, kávou, pomeranči, mátou a jinými přísadami. 

Více

Čokoláda  (2 produktů)

Čokoláda

Čokoláda patří mezi celosvětově nejoblíbenější sladkost. V mnoha zemích se označuje také jako kakao. Kakaové boby jsou hlavní surovinou při výrobě čokolády. Na začátku všeho je kakaový strom, jehož zrna se melou a praží. Samotná čokoláda je kombinací sušiny a tuku a kvalita čokolády je přímo závislá na kvalitě kakaových bobů a kakaovníku. Spojením lahodné čokolády s konopným semínkem vznikne naprosto dokonalá kombinace. Na našem eshopu pěstík můžete vybírat ze dvou druhů čokolád s CBD. Ochutnejte hořkou čokoládu s CBD konopí nebo mléčnou čokoládu s konopným semínkem.

Jaký význam má čokoláda?

Jelikož čokoláda obsahuje vysoké množství kakaa, je báječným spouštěčem hormonu štěstí zvaný endorfin, který je pro pozitivní energii velmi důležitý. Čokoláda je také výborným zdrojem zdravé energie. Obecně je známo, že se po ní nepřibírá, proto patří mezi součást stravy při krabičkových dietách. Zejména hořkou čokoládu považujeme za superpotravinu pro budoucí časy. 

Proč jíst naši čokoládu s CBD?

Naše čokolády jsou vyrobeny z těch nejkvalitnějších kakaových bobů na trhu a semínek z konopí, které pozitivní účinky čokolády zdvojnásobují. CBD hraje významnou roli při léčbě depresí, podporuje mozkovou činnost, která je důležitá například při studiu. Pomáhá s řešením kožních problémů, působí antisepticky a v neposlední řadě pomáhají při nevolnosti a zmírňují příznaky Crohnovy choroby. Pěstíkova CBD čokoláda je plná vitamínů, proteinů a mastných kyselin omega 3 a omega 6. Ochutnejte a vytvořte si zdravou závislost, která Vás bude bavit!

Jak se CBD čokoláda vyrábí?

Nejprve se kakaové boby položí na síto a zbaví se všech nečistot. Jakmile jsou kakaové boby důkladně očištěny, praží se v horkém vzduchu, ve kterém získávají chuť a barvu. Následuje samotné drcení bobů při kterém jednotlivé boby zbavíme slupky. Vzniknou malé kousky bobů, které se melou v hustou kakaovou pastu. Posléze lisováním vzniká kakaové máslo a kakaová hmota, ke které se přidá cukr, vanilka, případně sušené mléko. Směs se poté provzdušňuje dlouhým mícháním ve stroji na čokoládu. Posledním krokem před vznikem čokolády je tzv. temperace, při které se čokoládová směs zahřívá, chladí a opět zahřívá na konkrétní stupně. Jakmile je dílo dokonáno, můžeme přidat oříšky, koření, ovoce a konopná semínka

Z jakých druhů čokolád si můžeme vybrat?

Rozeznáváme tři základní druhy čokolády: hořkou čokoládu, mléčnou čokoládu a bílou čokoládu.

Hořká čokoláda je specifická v tom, že obsahuje minimálně 35 % kakaové sušiny. Čím vyšší obsah kakaa, tím kvalitnější čokoláda. Nejkvalitnější čokolády jsou s obsahem až 100 % kakaa, avšak ne každému vysoce  procentní čokoláda lahodí. Nejsou totiž sladké a vyznačují se silnou kakaovou chutí. 

Bílá čokoláda se vyznačuje tím, že se do ní nepřidává žádný kakaový prášek, ale vyrábí se z kakaového másla bez pevných kávových přísad. Její chuť je velmi sladká a tudíž nejvíce potěší milovníky sladšího mlsání. 

Do mléčné čokolády  se přidává sušené mléko v poměru 14% - 25%. Podíl kakaa v čokoládě činí 25% - 30%. Milovníky mléčné čokolády jsou hlavně děti. 

V dnešní době jsou také velmi oblíbené nejrůznější ochucené čokolády s oříšky, banány, jahodami, kávou, pomeranči, mátou a jinými přísadami.