Dalbergia šišam (Dalbergia sissoo) - 9 semen

Dalbergia šišam je působivý a krásný strom se značným užitkovým a estetickým významem. Tento strom je známý svým kvalitním dřevem, které je ceněno pro svou odolnost a atraktivní strukturu.Více informací

79 Kč
71 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Dalbergia šišam - Dalbergia sissoo - 9 semen

Dalbergia šišam je středně velký strom pocházející z jižní Asie. Je rozšířen v oblasti Indie, Nepálu, Pákistánu a Bhútánu, kde je hojně využíván pro své cenné dřevo. Dřevo dalbergie šišam má sytě tmavě hnědou barvu a je ceněné pro svou odolnost a atraktivní strukturu. Proto se často používá na výrobu nábytku a hudebních nástrojů. Dalbergia šišam má také ekologický význam, protože její kořenový systém pomáhá chránit půdu před erozí. Kromě toho je cenným poskytovatelem stínu v suchých oblastech, což je velmi důležité pro ochranu rostlin a zemědělských plodin před nadměrným slunečním zářením.

Dalbergia šišam

Dalbergia šišam: Popis vzhledu rostliny

Dalbergia šišam je středně velký strom, který může dorůstat do výšky 15-25 metrů. Má rozložitou korunu s mnoha větvemi, což mu dodává robustní a impozantní vzhled. Listy jsou střídavé, trojlaločné a mají jemnou strukturu a zelenou barvu. Květy jsou drobné, bílé až nažloutlé a jsou uspořádány v hustých květenstvích. Jsou velmi aromatické a proto přitahují opylovače, jako jsou včely a motýli. Dřevo dalbergie šišam je ceněné pro svou tmavě hnědou barvu a charakteristické žilkování, díky němuž je vhodné pro výrobu nábytku a různých řemeslných výrobků. Celkově je dalbergie šišam působivý a krásný strom s významným hospodářským a estetickým významem. Díky své mrazuvzdornosti a schopnosti prospívat v teplých podmínkách je oblíbenou volbou pro krajinotvorbu a okrasné výsadby ve vhodných klimatických podmí

Dalbergia šišam

Jak pěstovat dalbergii šišam?

1. Příprava semen: semena je vhodné namočit na 24 hodin do vlažné vody. Tento proces pomůže nastartovat klíčení semen.

2. Výběr vhodného substrátu: pro pěstování dalbergie šišam je vhodný dobře propustný a výživný substrát. Můžete použít směs zahradní zeminy, rašeliny a písku v poměru 2:1:1.

3. Výsadba semen: do substrátu udělejte malé otvory, do kterých umístěte semena. Lehce je zasypte zeminou a mírně pokropte vodou.

4. Zajištění vláhy: dbejte na to, aby byla půda stále vlhká, ale nepřelévejte ji. Substrát udržujte vlhký pravidelným zaléváním, ale zajistěte drenáž, aby nedocházelo k přemokření.

5. Teplota a světlo: místo, kde semena vyséváte, by mělo být teplé a s dostatkem slunečního světla. Nejlepší je přirozené světlo, ale můžete použít i umělé.

6. Klíčení: semena mohou klíčit několik týdnů až měsíců. Jakmile semena vyklíčí a vyrostou první listy, můžete zvýšit ventilaci, abyste sazenice posílili.

7. Péče o sazenice: sazenice vyžadují důkladnou péči. Dbejte na to, aby byly pravidelně zalévány a chráněny před nadměrným slunečním zářením nebo chladem, zejména v prvních měsících po vyklíčení.

8. Přesazování: jakmile jsou rostliny dostatečně silné a mají dostatečně rozrostlé kořeny, lze je přesadit do samostatných květináčů nebo do venkovního prostředí.

Parametry a specifikace

DruhDalbergia
Druh exotických rostlinListnaté stromy
Výška vzrůstuVelké stromy, Středně velké stromy
PěstováníVenku, Na slunci
Vhodné proPokročilé
Od A do ZD

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-