Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuChcete ochutnat různé kávy? Proto jsme vytvořili tuto sadu, které vám umožní ochutnat 3 z našich aktuálních káv. Každý vzorek má 125 gramů kávy. Více informací
Dostupny od:
Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč
Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice
Doprava zdarma nad 1500 KčPomocí degustačního balení můžete ochutnat 3 druhy kávy. Jsou připraveny malé balíčky s hmotností 125 gramů.
V případě, že máte doma kávovar pákový či automatický bude degustační balíček obsahovat kávy, které doporučujeme pro přípravu espressa. Vy tak můžete ochutnat několik šálků a najít svého favorita.
V této variantě obdržíte kávy, které jsou praženy pro přípravu alternativních metod. Jejich chutě vyniknou jak při přípravě překapávače, tak také french pressu.
Řízenou degustaci kávy můžete absolvovat v naší pražírně pravidelně. Můžete si ji také uskutečnit doma, protože postup není nijak složitý. Čerstvě namletou kávu si nachystejte v poměru 8,5 g na 150 ml vody. Záleží na velikosti vašich šálků nebo sklenic. Důležitá je také hrubost, která by měla odpovídat hrubosti cukru krystal.
Zelené kávové zrna jsou pro nás základní surovinou. U každé kávy hledáme vhodný styl pražení a dodáme jí tak jedinečnou chuť do vašeho šálku.
Známe přesný původ kávy, její nadmoškou výšku i prostředí, ve které byl kávovník pěstován - tzv. terroir. To vše pak zohledníme při pražení, abychom dosáhli skvělého výsledku.
Díky naší pražičce Giesen a víceúrovňovému monitoringu je pražení konzistentní a umíme ho přizpůsobit chutím zákazníka.
Kávu po pražení ručně přebíráme a poté balíme do obalů s jednosměrným ventilem. Čerstvá káva si tak vytvoří přirozené mikroklima pro maximální čerstvost..
Naše sáčky jsou bez alobalu, plně recyklovatelné.
Úroveň pražení | Filtr, Espresso |
Kyselost kávy | Více kyselá, Méně kyselá |
Metoda přípravy | Moka konvička, Hario V60, French press, Espresso, Džezva, Clever Dripper, Chemex, Aeropress |