Hořící strom (Delonix regia) 5 semen

Hořící strom je velmi atraktivní strom známý svými krásnými a zářivými květy. Díky svému dechberoucímu a pestrému vzhledu je oblíbenou součástí zahradní architektury a ozdobou zahrad a parků. Více informací

89 Kč
80 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Delonix královská (Hořící strom) - Delonix regia - 5 semen

Delonix regia je druh stromu z čeledi Fabaceae. Jedná se o stálezelený tropický strom, který pochází z Madagaskaru, ale je také hojně pěstován a rozšířen v teplejších oblastech po celém světě. Pěstování hořícího stromu vyžaduje teplé klima a slunné stanoviště. Rostlina je poměrně odolná vůči suchu, ale potřebuje přiměřenou péči a ochranu před mrazem v zimních měsících. Květy hořícího stromu jsou lákadlem pro motýly, včely a další opylovače, což z něj činí užitečnou rostlinu přispívající k zachování biologické rozmanitosti v okolí.

Hořící strom

Hořící strom: Popis vzhledu rostliny 

Hořící strom je středně velký strom, který může dorůstat do výšky 5 až 12 metrů. Má širokou, rozložitou korunu se šikmými větvemi. Koruna je obvykle košatá a tvoří výrazný a krásný tvar stromu. Listy jsou stálezelené, což znamená, že si strom zachovává zelené listy po celý rok. Každý lístek je úzce eliptický nebo obdélníkový a má jemně vroubkované okraje. Květy hořícího stromu jsou bezpochyby jeho nejvýraznějším znakem. Jsou velké, oranžové nebo červené a mají charakteristický tvar motýla. Jsou seskupeny v trsech na koncích větví a vytvářejí tak velkolepý závoj plný barev, který přitahuje pozornost a obdiv mnoha kolemjdoucích. Hořící strom je považován za symbol krásy a radosti a je často vysazován v parcích, zahradách a na veřejných prostranstvích, kde okouzluje návštěvníky svým krásným květenstvím.

Hořící strom

Jak pěstovat hořící strom?

1. Namočení semen (nepovinné): některá semena jsou velmi tvrdá a pro urychlení procesu klíčení je třeba je namočit. Semena namočte na několik hodin nebo přes noc do teplé vody, aby změkla.

2. Příprava půdy: nádoby nebo květináče naplňte vhodnou půdou pro klíčení semen. Můžete použít směs rašeliny, perlitu a písku, která zajistí dobrou drenáž a zároveň udrží vlhkost.

3. Výsev semen: zasejte semena do půdy. Dbejte na to, aby byla zaseta dostatečně hluboko, asi 1 cm pod povrch půdy.

4. Udržování vlhkosti: dbejte na to, aby půda byla vlhká, ale ne přemokřená. Semena pravidelně zalévejte a udržujte vlhkost, abyste podpořili klíčení.

5. Teplota a světlo: nádoby se semeny uchovávejte na teplém a světlém místě. Hořící strom miluje sluneční záření, proto mu zajistěte dostatek světla.

6. Klíčení: semena hořícího stromu by měla začít klíčit během několika týdnů. Jakmile se objeví sazenice, postupně je přemístěte na světlejší místo, kde budou mít dostatek slunečního světla.

7. Přesazování: jakmile sazenice vyrostou a dostatečně zesílí, můžete je přesadit do samostatných květináčů nebo na vybrané místo na zahradě. Při přesazování dávejte pozor, abyste nepoškodili kořenový systém.

Parametry a specifikace

DruhHořící strom
Druh exotických rostlinOkrasné, Listnaté stromy
Výška vzrůstuVelké stromy, Středně velké stromy
PěstováníVenku, Ve stínu, V květináči, Uvnitř, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZH

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-