Bambus Male Bamboo (Dendrocalamus strictus) 5 semen

Bambus Male Bamboo je odolný druh bambusu, který se používá ve stavebnictví a řemeslnictví. Jeho pevný kmen se používá při výrobě nábytku, hudebních nástrojů a dalších odolných výrobků. Více informací

41 Kč
37 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Bambus Male Bamboo - Dendrocalamus strictus - 5 semen

Bambus Male Bamboo je velký, robustní druh bambusu, který se vyskytuje v některých částech Indie a jihozápadní Asie. Je známý svou pevnou a tuhou strukturou kmene, díky níž je vhodný pro různé stavební a řemeslné účely. Tento druh bambusu se často používá k výrobě nábytku, stavebních materiálů, hudebních nástrojů a dalších odolných výrobků. Je však také důležitým prvkem ekosystémů, ve kterých roste. Bambusové lesy mohou mít pozitivní vliv na životní prostředí, protože mohou zabránit erozi půdy, podporovat biologickou rozmanitost a pomáhat udržovat zásobu vody.

Bambus Male Bamboo

Bambus Male Bamboo: Popis vzhledu rostliny 

Kmeny tohoto bambusu jsou robustní, silné a válcovité. Dosahují výšky přibližně 15 až 25 metrů, čímž se řadí mezi vyšší druhy bambusů. Spoje na kmenech jsou silné a odolné. Listy jsou dlouhé a úzké, rostou v převislých lodyhách na stoncích. Mladé listy mohou mít jemně zelenou barvu, která se stářím mění na sytější zelenou. Listy jsou opadavé. Pro rozmnožování bambusu jsou charakteristická květenství. Bambus Male Bamboo vytváří květenství na koncích kmenů. Tato květenství jsou tvořena květními trsy. Celkově má Bambus Male Bamboo robustní a působivý vzhled, který z něj činí atraktivní dřevinu pro různé účely, včetně stavebnictví a řemeslnictví. 

Bambus Male Bamboo

Jak pěstovat Bambus Male Bamboo?

1. Příprava semen: pro urychlení procesu klíčení můžete semena na několik hodin nebo přes noc namočit do teplé vody.

2. Příprava půdy: připravte směs půdy vhodnou pro klíčení semen bambusu. Ideální je směs rašeliny, písku a kompostu. Dbejte na to, aby byla půda dobře propustná a měla mírně kyselé pH.

3. Klíčení semen: zasaďte semena do půdy ve vhodných nádobách nebo květináčích. Semena by měla být položena několik centimetrů hluboko do půdy. Přikryjte je tenkou vrstvou zeminy.

4. Péče o klíčící semena: udržujte půdu mírně vlhkou, ale ne příliš mokrou. Nádoby umístěte na světlé místo s nepřímým slunečním zářením. Optimální teplota pro klíčení se pohybuje kolem 25-30 °C.

5. Přesazování: jakmile semena vyklíčí a malé rostlinky začnou růst, můžete je přesadit do samostatných květináčů. Postupně je můžete adaptovat na venkovní podmínky.

6. Péče o sazenice: sazenice bambusu potřebují pravidelnou zálivku a postupnou adaptaci na sluneční světlo. Bambusy jsou citlivé na nadměrnou vlhkost a sucho, proto hlídejte stav zeminy.

7. Přesazení na trvalé stanoviště: jakmile rostliny dostatečně zesílí a vyrostou, můžete je přesadit ven na trvalé stanoviště. Vyberte místo s dobře propustnou půdou a dostatkem slunečního světla.

8. Dlouhodobá péče: Bambus Male Bamboo může dorůst do výšky až 15-25 metrů. Pro zachování požadovaného vzrůstu a velikosti rostliny je třeba ji pravidelně zalévat, hnojit a zastřihávat.

Parametry a specifikace

DruhBambus
Druh exotických rostlinBambusy, Okrasné, Teplomilné
Výška vzrůstuBambusy
PěstováníUvnitř, Ve skleníku, Na slunci, Ve stínu
Vhodné proPokročilé
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-