Dilenie indická (Dillenia indica) 5 semen

Dilenie indická je neopadavý strom s nádhernými velkými květy a výraznými listy. Dilenie indická je důležitá také v tradiční medicíně, kde se různé části stromu používají k léčbě různých onemocnění.  Více informací

56 Kč
50 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Dilenie indická - Dillenia indica - 5 semen

Dilenie indická je neopadavý strom pocházející z jihovýchodní Asie. Tento druh patří do čeledi Dilleniaceae a je rozšířen v různých oblastech včetně Indie, Srí Lanky, jihovýchodní Číny, Thajska, Malajsie a Indonésie. Její krásné bílé květy příjemně voní a přitahují nejen lidi, ale také mnoho motýlů a včel. Tento strom je také důležitý v tradiční medicíně, protože jeho různé části se používají k léčbě různých onemocnění, jako jsou kožní problémy nebo zažívací potíže.

Dilenie indická

Dilenie indická: Popis vzhledu rostliny 

Dilenie indická je působivý neopadavý strom s nápadným a impozantním vzhledem. Má silný a vzpřímený kmen, který může dorůst až do výšky 15 metrů. Listy jsou velké a dosahují průměru až 30 cm. Květy dillenie indické jsou velké, výrazné a zbarvené do bíla. Květy voní jemnou a sladkou vůní, která přitahuje opylovače, jako například motýly a včely. Po opylení se z květů vytvoří kulaté až oválné bobule, které se při dozrávání zbarvují do žluta nebo oranžova. Mají kyselou chuť a jsou oblíbené mezi ptáky a dalšími živočichy. Dilenie indická  je zajímavý a krásný strom, který má estetickou i ekologickou hodnotu. Je důležitou součástí flóry v jihovýchodní Asii a přispívá k biologické rozmanitosti v této oblasti.

Dilenie indická

Jak pěstovat dilenii indickou?

1. Příprava semen: pro lepší klíčivost namočte semena před výsevem na 24 hodin do vody. To pomůže změkčit vnější povrch a urychlit klíčení.

2. Příprava půdy: dilenie indická preferuje dobře propustnou, vlhkou půdu s mírně kyselým pH. Pro lepší drenáž můžete použít směs zahradní zeminy a perlitu nebo rašeliny.

3. Výsev semen: do půdy udělejte malé jamky a do každé z nich vložte jedno semeno. Semena zakryjte tenkou vrstvou zeminy.

4. Udržování vláhy: udržujte půdu vlhkou, ale ne přemokřenou. Rostliny pravidelně zalévejte, zejména v období klíčení, abyste podpořili jejich správný růst.

5. Teplota: dilenie indická preferuje teplé a vlhké klima. Pokud rostlinu pěstujete v interiéru, dbejte na to, aby byla v prostředí s teplotou kolem 25-30 °C. Zamezte průvanu, který by mohl sazenice poškodit.

6. Světlo: sazenice dilenie indické potřebují jasné, ale nepřímé sluneční světlo. Jakmile rostliny zesílí, postupně je začněte adaptovat na přímé sluneční záření.

7. Péče o sazenice: jakmile rostliny dosáhnou fáze, kdy mají několik listů, můžete je přesadit do větších květináčů nebo ven do půdy. Pravidelně je zalévejte a chraňte je před mrazem, dokud dostatečně nevyrostou.

8. Trpělivost: dilenie indická je poměrně pomalu rostoucí strom. Proto buďte trpěliví a počítejte s tím, že může trvat několik let, než doroste do větších rozměrů.

Parametry a specifikace

DruhDilenie
Druh exotických rostlinUžitkové, Plodící, Okrasné, Exotické ovoce
Výška vzrůstuStředně velké stromy, Malé stromy, Keře
PěstováníVenku, Ve stínu, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZD

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-