Dobromysl/L/ =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Dobromysl Aromatic plants

Dobromysl obecná známá jako koření oregano. Oregano je obsaženo v provnsálském koření, které často využíváme! S úspěchem ji můžeme pěstovat i na zahrádce nebo na balkoně. Balení obsahuje 1200 semen. Více informací

minimální množství je 10 množství tohoto výrobku

28 Kč
25 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Origanum vulgare

Dobromysl obecná je známá také jako oregano. Je léčivá bylinka s charakteristickou chutí, kterou využijeme při přípravě salátů, masitých pokrmů a nebo pizzy. Přidává do směsí koření provensálského typu. Zvyšuje chuť k jídlu a působí desinfekčně. Původem pochází dobromysl z nižších poloh v okolí Himalájí, z Malé Asie, Kavkazu a Íránu, ale později se rozšířila do Ameriky a Evropy. Dorůstá do výšky až 60 cm.Po pokrmech z oregana vás nebude pálit žáha. Snižuje zánětlivost mandlí a jako kloktadlo ji můžete používat při zánětu dásní. Odvar z dobromysli se používá k potírání míst po bodnutí hmyzem.

Jak pěstovat oregáno

  • Vyžaduje sušší a teplé stanoviště, půdu výživnou a dobře propustnou. Během vegetace vyžaduje pravidelnou zálivku a přihnojování. Vyžaduje pravidelné sklízení, odplevelování a prokypření půdy v okolí rostliny. Pokud ji nebudete krotit, velmi rychle zaplevelí celý záhon. Dobromysl pěstovanou v truhlíku na podzim zazimujte a přeneste do mírně vytápěné místnosti.

  • Semena vyséváme v dubnu v interiérech, nebo na konci května na stanoviště. Oregáno je náchlyné k padání klíčních rostlin, proto předpěstované sazeničky vysazujeme až tehdy, odezní -li mrazy. V interéru udržujeme semenáčkům teplotu min. 15 stupňů. Semenáčky moc nepřeléváme, aby jsme nepodporovali tvorbu plísní. Přesazujeme ve fázi dvou listů.

  • Nejvhodnější je propustný, hlínito-písčitý pěstební substrát.

  • V létě hnojivo aplikujeme 1x za 14 dní doporučenou dávkou speciálního tekutého hnojiva (nejlépe organického), které zředíme ve vodě.

  • Rostliny mohou být napadeny kořenovou hnilobou při nadměrné zálivce. Napadat je mohou také svilušky a mšice.

  • Sklízet můžeme průběžně čerstvé lístky. Od června do září, za slunného počasí, sklízíme kvetoucí nať, bez plodů. Skladujeme pouze rok. Po roce ztrácí své aroma.

Parametry a specifikace

Druhdobromysl
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-