Dračí ovoce - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Exkluzivní olej z dračího ovoce je přírodním zázrakem bohatým na antioxidanty. Posílí vaši pokožku a dodá lesk a vitalitu vašim vlasům.  Více informací

250 Kč
207 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 20.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Olej z dračího ovoce (Hylocereus undatus) - 100% přírodní olej 

Olej z dračího ovoce je vzácný a exotický produkt, který má mnoho výhod a účinků. Tento olej se lisuje z pečlivě vybraných semen dračího ovoce a je známý svými hydratačními a revitalizačními účinky.

Hlavní vlastnosti oleje z dračího ovoce

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Země původu: Thajsko

Vůně:  nemá tak výraznou vůni jako samotné ovoce; jeho vůně je velmi jemná, téměř neutrální s lehkým ovocným podtónem.

Léčivé účinky: pomáhá hydratovat a regenerovat pokožku.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až zlatavá tekutina

Olej z dračího ovoce

Jak používat olej z dračího ovoce?

Olej z dračího ovoce, známý také jako olej z pitahayi, je bohatý na esenciální mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty, takže je vhodný pro celou řadu kosmetických a léčebných využití

Aromaterapie

Masáže: olej můžete použít samostatně nebo ve směsi s jinými esenciálními oleji k relaxační masáži.

Koupele: přidejte několik kapek esenciálního oleje k oleji z dračího ovoce a směs nalijte do vany pro relaxační a vyživující aromaterapeutickou koupel.

Inhalace: i když olej z dračího ovoce sám o sobě nemá výraznou vůni, můžete k němu přidat několik kapek esenciálního oleje, například levandulového, eukalyptového nebo mátového, a směs použít k inhalaci. Díky tomu se vám uvolní dýchací cesty a podpoří klidný spánek.

Kosmetika

Péče o pleť: po umytí obličeje naneste několik kapek oleje a vmasírujte jej do pokožky. Pomáhá pleť hydratovat, zjemňovat a zároveň ji vyživuje.

Péče o  tělo: po koupeli nebo sprchování naneste olej na pokožku a dopřejte jí hloubkovou hydrataci a zjemnění.

Sérum na vlasy: naneste malé množství oleje na konečky vlasů pro lesk a ochranu před lámáním. Zároveň pomáhá ošetřovat suché vlasy.

Maska na vlasy: olej naneste na celou délku vlasů a nechte působit 30 minut až hodinu před jejich umytím. Pomáhá vlasy hloubkově hydratovat a regenerovat.

Domácnost

Leštidlo na nábytek: olej můžete smíchat s několika kapkami esenciálního oleje, např. citronového, a nanést na dřevěný nábytek, aby se krásně leskl a svěže voněl.

Přírodní repelent proti hmyzu: i když samotný olej ze semen dračích plodů nemá žádné repelentní účinky, můžete přidat několik kapek esenciálního oleje, jako je citronella, eukalyptus nebo levandule, a vytvořit tak přírodní odpuzovač hmyzu.

Ochrana kovových předmětů: olej z dračího ovoce můžete použít na měděné nebo mosazné předměty, abyste je ochránili před oxidací a dodali jim lesk.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky oleje z dračího ovoce

Olej z dračího ovoce, známý také jako pitahaya, je získáván z malých černých semen plodu dračího ovoce. Tento olej obsahuje několik účinných látek, které mohou mít příznivé účinky na kvalitu pokožky a vlasů.

1. Antioxidanty: olej z dračího ovoce je bohatý na antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před škodlivým působením volných radikálů a oxidačním stresem, který může přispívat k předčasnému stárnutí pleti.

2. Esenciální mastné kyseliny: olej má vysoký obsah kyseliny linolové, omega-6 mastné kyseliny, která pomáhá hydratovat a vyživovat pokožku, zlepšovat její pružnost a zabraňovat jejímu vysušování.

3. Protizánětlivé účinky: díky obsahu mastných kyselin a dalších složek může olej pomoci zmírnit záněty na pokožce a urychlit hojení.

4. Hydratace: olej z dračího ovoce je vynikajícím hydratačním prostředkem a může být užitečný pro ty, kteří trpí suchou pokožkou nebo suchými vlasy.

5. Léčba akné: díky svým protizánětlivým a vyživujícím účinkům může olej pomoci při léčbě a prevenci akné, zejména u lidí s citlivou nebo problematickou pletí.

6. Podpora růstu vlasů: olej z dračího ovoce může díky obsahu vitamínů a esenciálních mastných kyselin přispívat k růstu vlasů a posilovat vlasové kořínky.

Vhodné kombinace

Olej z dračího ovoce se dobře kombinuje s mnoha esenciálními a nosnými oleji a vytváří tak jedinečné a účinné směsi pro nejrůznější potřeby v péči o pleť a vlasy.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej z pelargonie

Esenciální olej kadidlo

Arganový olej

Jojobový olej

Avokádový olej

Olej z dračího ovoce

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíJaro, Léto
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíAkné, Péče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky
VůněNeutrální
Od A do ZD

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-