Karambola - Čínská hvězdice (Averrhoa carambola) 5 semen

Karambola, známá také jako čínská hvězdice, je tropický ovocný strom s výrazným vzhledem. Plody karamboly mají charakteristický pětiúhelníkový tvar a mají žlutou nebo zelenou slupku. Rostlina je ceněna pro své exotické plody, které se často používají v různých receptech a patří k oblíbenému tropickému ovoci. Více informací

79 Kč
71 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Karambola (Čínská hvězdice) - Averrhoa carambola- 5 semen

Karambola je druh ovocného stromu, který je známý také pod názvem hvězdice. Pochází z jižní a jihovýchodní Asie, ale je rozšířena v tropických oblastech po celém světě. Karambola je oblíbená pro svůj jedinečný vzhled a chuť čerstvého ovoce. Využívá se také v různých pokrmech, šťávách a ovocných koktejlech. Je bohatá na vitamin C, vlákninu a antioxidanty.

Karambola - Čínská hvězdice

Karambola: Popis vzhledu rostliny 

Karambola je strom, který dorůstá výšky 5 až 12 metrů. Má široce rozloženou korunu s hustým olistěním. Listy jsou střídavé, složené z 5 až 11 podlouhlých a lesklých lístků. Květy jsou drobné, fialové nebo růžové a jsou seskupeny v trsech. Plody karamboly jsou pětiúhelníkového tvaru, 5 až 15 cm dlouhé a pokryté žlutou nebo zelenou hladkou slupkou. Dužina je žlutá až světle zelená, šťavnatá, sladkokyselá a po rozkrojení má charakteristický hvězdicovitý tvar. Karambola obsahuje množství malých a plochých semínek.

Karambola - Čínská hvězdice

Jak pěstovat karambolu?

1. Příprava semen: Semena můžete na několik hodin nebo přes noc namočit do vody, aby změkla jejich vnější slupka a snadněji vyklíčila.

2. Příprava půdy: Připravte si květináč nebo nádobu s propustnou zeminou bohatou na živiny. Vhodná je směs cizokrajné zeminy, rašeliny a písku.

3. Sázení semen: Semena umístěte do substrátu do hloubky asi 1-2 cm. Ujistěte se, že jsou dobře zakrytá, a substrát kolem nich stlačte.

4. Teplota a vlhkost: Květináč nebo nádobu uchovávejte na teplém a světlém místě při teplotě přibližně 25-30 °C. Půdu udržujte neustále vlhkou, ale vyvarujte se přemokření.

5. Klíčení semen: Semena karamboly mohou klíčit až 2-4 týdny. Dbejte na to, aby byl substrát stále vlhký, pravidelně zalévejte.

6. Péče o sazenice: Jakmile se objeví semenáčky, dopřejte jim dostatek světla. Postupně snižujte teplotu a udržujte substrát mírně vlhký. Jak semenáčky rostou, postupně je přesaďte do větších květináčů.

7. Přesazení ven: Jakmile je kořenový systém dostatečně silný, můžete sazenice přesadit ven na slunné místo. Dbejte na to, aby měly dostatek prostoru k růstu.

Parametry a specifikace

DruhKarambola
Druh exotických rostlinExotické ovoce, Okrasné, Užitkové, Plodící
Výška vzrůstuMalé stromy, Středně velké stromy
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZK

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-