Strelície natalská (Strelitzia nicolai) 3 semena

Strelície natalská je půvabná rostlina vytvářející krásné květy, které svým vzhledem připomínají ptáky sedící na hnízdech. Je oblíbenou okrasnou rostlinou do interiérů i exteriérů. Více informací

39 Kč
35 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Strelície natalská - Strelitzia nicolai - 3 semena

Strelície natalská je rostlina pocházející z Jižní Afriky. Je to velká a exotická rostlina, která se často pěstuje pro své výrazné listy a dekorativní vzhled. Rostlina má výrazné květy, které připomínají ptáky sedící na hnízdě. Květy jsou velké a mají intenzivní oranžovomodrou korunku, která rostlině dodává na atraktivitě. Strelície natalská se často vysazuje jako okrasná rostlina do interiérů, jako jsou například do atrií, vestibulů nebo jiných prostorných místností. Za vhodných podmínek může růst i venku, zejména v teplých a vlhkých oblastech.

Strelície natalská

Strelície natalská: Popis vzhledu rostliny

Strelície natalská, známá také jako Bílý rajský pták, je impozantní rostlina s nádherným vzhledem. Může dorůst do výšky kolem 6 metrů nebo i více. Rostlina má vysoké, vzpřímené stonky. Tyto stonky jsou silné a na vrcholu nesou velký a elegantní svazek listů. Listy strelície natalská jsou velmi dekorativní a tvarem se podobají banánovým listům. Jsou velké, široké a dlouhé, což ještě umocňuje celkový dojem vznešenosti. Listy jsou tmavě zelené a zdobí je nápadné žluté až bílé žilkování, které kontrastuje s jejich barvou. Když rostlina kvete, vytváří nádherné květenství, které připomíná ptáky sedící na hnízdě. Tyto květy se nacházejí na stoncích a jsou velké a výrazné. Květy mají korunku z oranžových a modrých okvětních lístků, což rostlině dodává na dramatickém a exotickém vzhledu.

Celkově je strelície natalská považována za rostlinu, která vypadá velmi elegantně a monumentálně. Její nápadné listy a krásné květy z ní činí oblíbenou volbu pro výzdobu interiérů i exteriérů, zejména v oblastech s teplejším klimatem.

Strelície natalská

Jak pěstovat strelícii natalskou?

1. Příprava semen: obal semen můžete mírně naříznout, aby voda lépe pronikla do semen. To může urychlit proces klíčení.

2. Klíčení semen: pro zvýšení klíčivosti můžete semena na několik dní namočit do nádoby s teplou vodou. Vodu je třeba pravidelně měnit.

3. Výsev: po namočení můžete semena zasít do substrátu. Můžete použít směs rašeliny a písku nebo jiný lehký a propustný substrát. Semena vysejte do hloubky asi 1-2 cm a poté substrát mírně přitlačte, aby se semena dobře uchytila.

4. Podmínky pro klíčení: substrát udržujte mírně vlhký, ale nepřelévejte ho. Udržujte teplotu kolem 20-25 °C, což je ideální teplota pro klíčení strelície natalské.

5. Růst sazenic: po vyklíčení semen se postupně začnou objevovat první listy. Sazenice by se měly postupně přesazovat do větších nádob s vhodným substrátem. Zajistěte rostlinám jasné, ale nepřímé světlo. Nedoporučuje se vystavovat je přímému slunečnímu záření.

6. Trpělivost: klíčení a růst strelície natalské může být poměrně zdlouhavý proces. Buďte proto trpěliví a zajistěte rostlině optimální podmínky pro růst.

Parametry a specifikace

DruhStrelície
Druh exotických rostlinStrelície, Okrasné
Výška vzrůstuMalé stromy
PěstováníVenku, Ve stínu, V květináči, Uvnitř, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZS

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-