Ekologická příprava kávy  (75 produktů)

Chcete si připravit kávu ekologicky a zároveň si užít její maximální aroma a chuť? S naším eshopem to hravě dokážete. Zakupte si French Press, Aeropress, moka konvičku, překapávač, Chemex, džezvu, Cold Brew a další pomůcky pro ekologickou přípravu filtrované kávy! Takto si můžete připravit nejenom překapávanou kávu ale také třeba ledovou kávu! Chcete mít svou kávu neustále u sebe a vychutnat si ji například v autě? Využijte naše termoláhnve a termohrnky na cesty! Pokud byste si chtěli zhotovit kávu na jeden klik, podívejte se na na naši nabídku těch nejlepších kávovarů na českém trhu! Proč si připravovat kávu alternativní metodou?

Proč si připravovat eko kávu?

S pomůckami pro alternativní přípravu kávy si připravíte šálek lahodné kávy bez použití drahého kávovaru. U metod French Press, Aeropress a Hario 260 se můžete těšit na větší množství kávy a plnost chutí, které by v síle chuti espressa nevynikly. 

Většina z nás si bez kávy nedovede představit krásné dobré ráno. Pro milovníky kávy je to ranní rituál, se kterým vstávají a pomáhá jim nastartovat se do nového dne. Pokud dbáte na ekologii a zároveň na kvalitu, zakupte si kávu přímo z pražírny. Na našem eshopu naleznete eko kávy, které mají certifikát organického zemědělství. Nejenom, že je naše káva ekologická, ale i veškeré obaly na kávu jsou naprosto ekofriendly, tudíž ekologie prostupuje celým procesem od výroby až k balení. 

Výběrová káva je nejenom o ekologickém pěstování, ale také je velmi podstatná chuť. Nejlepší kávu pořídíte v pražírně 1-2 týdny po upražení. Tuto kvalitu vám nikdy káva z běžného obchodu neposkytne. 

Jak připravovat ekologickou kávu ekologicky?

Ta nejlepší káva z pražírny si také zaslouží nejšetrnější přístup. Spotřeba energie z kaváren způsobuje až 50% uhlíkové stopy. Pokud si kávu připravujete doma, můžete si spotřebu energie lehce regulovat alternativními metodami přípravy kávy jako je french pressdripperaeropress a další. Výhody těchto metod je, že jsou levnější než zakoupení kvalitního kávovaru. Pokud vás láká nákup moderního kávovaru na kapsle a zhotovení kávy na jeden klik, vyberte si raději kávovar s mlýnkem. Nebudete závislí na jednom výrobci kapslí a můžete si vybrat kávu dle své chuti a libosti. Navíc kávovar na kapsle vám nikdy nezhotoví opravdové espresso.