Červená řepa D'Egypte - semena řepy

Zdravá řepa nesmí chybět na žádné zahrádce! Je součástí nejen redukčních diet, ale je také velmi chuťově dobrá! Navíc její listy se dají využít jako salát. Více informací

39 Kč
35 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 31.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Beta vulgaris

Řepa je dvouletá zelenina, která byla vyšlechtěna ze středomořské divoké řepy. Obsahuje mnoho pozitivních látek, které pomáhají proti kornatění tepen, podporuje činnost jater, působí močopudně, podporuje žaludeční činnost a žlučníku. Bulvy obsahují 7–10% sacharidů, 2% vlákniny, množství vitamínu C, draslík, vápník, sodík a celou řadu organických kyselin jako například kyselinu vinnou a jablečnou. Řepa efektivně zbavuje problémů se zácpou, zbavuje střeva toxických látek a podněcuje dobrou náladu.

Listy řepy lze jíst jako listový salát. Připravovat ji lze na mnoho způsobů.

Jak pěstovat řepu

  • Vyžaduje světlé stanoviště, nevadí jí plné slunce. Důležitá je přiměřená vlhkost půdy. Během vegetace půdu kypříme a odplevelujeme.

  • Osivo vysazujeme přímo na trvalé stanoviště od dubna do června. Semena by měla přijít 2–3 cm do země, do sponu 30×10–15 cm. Po vzejití je třeba semenáče vyjednotit.

  • Vhodná je středně těžká půda plná živin. Tato půda by měla být humózní a mírně zásaditá.

  • Nehnojíme organickými hnojivy, protože kumuluje v kořeni dusičnany. Během vegetace dodáváme dostatečné množství živin prostřednictvím průběžného hnojení komplexním NPK hnojivem s mikroprvky, zejména s bórem.

  • Rostliny napadá mšice maková a květilka řepná, z chorob je to pak nejčastěji skvrnitost listů.

  • Řepu sklízíme na podzim před zimními mrazíky. Před uskladněním ji pečlivě očistíme.

Parametry a specifikace

DruhŘepa

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-