Eukalyptus sněhový Alpine Snow (Eucalyptus pauciflora subsp. niphophila) 8 semen

Eukalyptus sněhový je elegantní strom, který je přizpůsobený extrémním podmínkám alpského klimatu. Je ceněný nejen pro svůj estetický vzhled, ale také pro svou odolnost vůči nepříznivým klimatickým podmínkám, takže je oblíbenou volbou zahrádkářů, kteří shánějí jedinečné a odolné dřeviny. Více informací

71 Kč
64 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Eukalyptus sněhový Alpine Snow - Eucalyptus pauciflora subsp. niphophila - 8 semen

Eukalyptus sněhový je poddruh Eucalyptus pauciflora, druhu eukalyptu pocházejícího z Austrálie. Tento poddruh je uzpůsoben k růstu v extrémních podmínkách, zejména ve vysokohorských oblastech, kde se často potýká se sněhovou pokrývkou. Eukalyptus sněhový je také oblíbeným zahradním doplňkem právě díky své odolnosti vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám a schopnosti růst i v chladnějším podnebí. Používá se jako okrasná dřevina v parcích a zahradách, kde dodává okolní krajině exotický a zajímavý vzhled.

Eukalyptus sněhový

Eukalyptus sněhový: Popis vzhledu rostliny 

Eukalyptus sněhový může dorůstat do výšky přibližně 5-15 metrů, i když ve vysokohorských podmínkách je to obvykle spíše nižší strom. Listy eukalyptu sněhového jsou jedním z jeho nejcharakterističtějších znaků. Jsou úzké, stříbřitě modré nebo šedozelené. Květy jsou malé a bílé, uspořádané v květenstvích. Jsou poměrně vzácné, což je další způsob, jak se eukalyptus sněhový adaptuje na drsné podmínky. Vysokohorské prostředí a sníh vedly k vytvoření různých adaptací, jako jsou stříbřité listy, které snižují odpařování vody, a schopnost růst v drsných podmínkách, mrazu a při nízkých teplotách. Vzhled eukalyptu sněhového zahrnuje kombinaci jedinečných vlastností, které ho přizpůsobily životu ve vysokých horách.

Eukalyptus sněhový

Jak pěstovat eukalyptus sněhový?

1. Příprava semen: semena se doporučuje na několik hodin namočit do vody, což pomůže zvýšit jejich klíčivost.

2. Příprava půdy: připravte vhodnou půdu pro klíčení semen. Eukalypty mají rády dobře propustnou a mírně nakypřenou půdu. Můžete použít směs rašeliny a perlitu nebo kvalitní univerzální substrát pro klíčení semen.

3. Klíčení semen: semena rozprostřete na povrch půdy a lehce je pokryjte tenkou vrstvou substrátu. Semena by neměla být zasazena příliš hluboko. Dbejte na to, aby byl substrát mírně vlhký, ale ne přemokřený.

4. Vytvoření vlhkého prostředí: pro lepší klíčivost můžete semenům vytvořit vlhké mikroklima. Toho lze dosáhnout přikrytím nádoby se semeny plastovou fólií nebo sklem, což udrží vlhkost a teplotu. 

5. Stanoviště a teplota: nádobu s klíčícími semeny umístěte na světlé místo, ale v počátečních fázích je lepší nepřímé sluneční světlo. Optimální teplota pro klíčení eukalyptu sněhového se obvykle pohybuje kolem 20-25 °C

6. Péče o sazenice: jakmile semena začnou klíčit a objeví se sazenice, můžete odstranit plastový kryt a postupně je přizpůsobit běžným podmínkám. Půdu udržujte mírně vlhkou, ale nepřelévejte ji. Jakmile sazenice zesílí, můžete začít postupně zvyšovat jejich vystavení slunečnímu záření. 

7. Přesazování: jakmile sazenice dorostou do větší velikosti a jsou dostatečně silné, můžete je přesadit do větších květináčů nebo ven. Při přesazování dávejte pozor, abyste nepoškodili kořeny.

8. Pěstování venku: jakmile sazenice dosáhnou dostatečné velikosti a venkovní teploty se zvýší, můžete je vysadit ven na místo s dostatkem slunečního světla. Dbejte na to, aby bylo místo chráněno před větrem a nepříznivými povětrnostními podmínkami.

Parametry a specifikace

DruhEukalyptus
Druh exotických rostlinListnaté stromy, Bylinky a léčivky, Eukalypty, Užitkové, Mrazuvzdorné
Výška vzrůstuMalé stromy, Středně velké stromy
PěstováníVe stínu, Venku, Na slunci
Vhodné proPokročilé
Od A do ZE

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-