Eukalyptus regnans (Eucalyptus regnans) 8 semen

Eukalyptus regnans je majestátní obr australských lesů, který dosahuje závratných výšek a tvoří důležitý ekosystém pro mnoho živočichů. Je to jeden z nejvyšších a největších stromů na světě a svou impozantní velikostí a výškou je proslulý.Více informací

79 Kč
71 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Eukalyptus regnans - Eucalyptus regnans - 8 semen

Eucalyptus regnans je druh eukalyptu, který je se vyskytuje v jihovýchodní Austrálii, zejména v provinciích Viktorie a Tasmánie. Je to jeden z nejvyšších a největších stromů na světě. Eucalyptus regnans hraje v australských lesích důležitou roli. Poskytuje úkryt mnoha druhům živočichů a je zdrojem potravy pro koaly a další zvířata. Ekalyptus regnans má také hospodářský význam. Jeho dřevo se používá ve stavebnictví, při výrobě nábytku a papíru.

Eukalyptus regnans

Eucalyptus regnans: Popis vzhledu rostliny 

Eukalyptus regnans je jedním z nejvyšších stromů na světě. Dorůstá do průměrné výšky 70 až 100 metrů. Jeho dlouhý kmen se zvedá k nebi a v krajině vytváří monumentální siluetu. Listy eukalyptu regnans jsou střídavé, lesklé a nazelenalé. Jsou dlouhé a úzké. Květy jsou drobné, bílé až krémové barvy a shlukují se do hustých trsů, takže vytvářejí zajímavý kontrast s tmavými listy. Celkově je eukalyptus regnans impozantní a majestátní strom, který dominuje v krajině svou výškou a výrazným vzhledem. Jeho krása spočívá především v kontrastu mezi jeho vysokým kmenem, barevnou kůrou a lesklými listy.

Eukalyptus regnans

Jak pěstovat eukalyptus regnans?

1. Příprava semen: semena eucalyptu regnans mají obvykle tvrdou skořápku, aby se zvýšila pravděpodobnost jejich klíčení, nůžete použít jemný smirkový papír nebo pilník a jemně obrousit vrchní vrstvu skořápky semen, semena můžete také na několik hodin nebo přes noc namočit do vody, abyste zvýšili pravděpodobnost vyklíčení.

2. Příprava půdy: půda by měla být dobře propustná a výživná. Připravte si květináč nebo truhlík na sazenice s kvalitní zahradní zeminou vhodnou pro pěstování sazenic.

3. Výsev semen: semena zasejte do půdy do vhodné hloubky. Doporučuje se umístit semena do menších jamek o hloubce asi 1 cm. Vrstva půdy nad semeny by měla být jemná a lehce upěchovaná.

4. Zalévání: udržujte půdu vlhkou, ale ne přemokřenou. Pravidelně zalévejte, aby semena správně vyklíčila.

5. Teplota a osvětlení: zajistěte sazenicím dostatek světla. Klíčení může trvat několik týdnů, proto je důležité zajistit optimální teplotu a osvětlení.

6. Přesazování: jakmile sazenice vyrostou a dostatečně zesílí, můžete je přesadit do větších květináčů nebo ven, pokud jsou klimatické podmínky příznivé.

7. Péče o sazenice: sledujte růst a stav sazenic. Pravidelně je zalévejte a hnojte vhodným hnojivem pro sazenice.

8. Výsadba na trvalé stanoviště: jakmile jsou sazenice dostatečně silné a odolné, lze je přesadit na trvalé stanoviště ven, pokud to dovolují klimatické podmínky.

Parametry a specifikace

DruhEukalyptus
Druh exotických rostlinEukalypty, Bylinky a léčivky, Listnaté stromy, Mrazuvzdorné, Užitkové
Výška vzrůstuGigantické stromy, Velké stromy
PěstováníNa slunci, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZE

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-