Citronový eukalyptus - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Objevte přírodní sílu citronového eukalyptu s naším 100% čistým esenciálním olejem. Je ideální pro aromaterapii, odpuzování hmyzu a péči o pokožku. Vyzkoušejte osvěžující vůni a léčivé účinky tohoto jedinečného oleje.  Více informací

120 Kč
99 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 10.05

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Citronový eukalyptus (Eucalyptus citriodora) - 100% přírodní esenciální olej 

Esenciální olej z citronového eukalyptu je velmi ceněný pro svou osvěžující vůni a léčivé účinky. Tento 100% přírodní olej se získává parní destilací listů a větví citronového eukalyptu, čímž se zajistí maximální zachování obsahu jeho přírodních složek. 

Citronový eukalyptus je známý svými zklidňujícími a osvěžujícími účinky. Je ideální pro aromaterapii, při které pomáhá uvolňovat napětí a stres a zlepšuje náladu

Hlavní vlastnosti oleje z citronového eukalyptu

Použitá část rostliny: listy

Extrakční proces: destilace parou

Země původu: Austrálie

Vůně: má svěží a energizující vůni s výraznými tóny citronu a lehkými dřevitými a bylinnými podtóny.

Léčivé účinky: pomáhá uvolňovat napětí a stres a zlepšuje náladu; je také oblíbený pro své repelentní účinky proti komárům a jinému hmyzu.

Objem: 10 ml

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

Citronový eukalyptus

Jak používat olej z citronového eukalyptu?

Olej z citronového eukalyptu lze použít několika způsoby. Při používání je však důležité dodržovat doporučené množství, protože olej je velmi účinný.

Aromaterapie

Difuzér: přidejte několik kapek oleje do difuzéru. Počet se může lišit v závislosti na velikosti prostoru a požadované intenzitě vůně.

Koupele: přidejte několik kapek oleje do vany naplněné teplou vodou. Můžete také přidat nosný olej, například mandlový nebo jojobový, aby se esenciální olej ve vodě lépe rozptýlil. Ponořte se do vany a relaxujte a přitom vdechujte osvěžující vůni oleje.

Masáže: smíchejte několik kapek oleje s nosným olejem (např. kokosovým, olivovým nebo mandlovým) a použijte jako masážní olej. Směs vmasírujte do pokožky, čímž uvolníte napětí.

Inhalace páry: přidejte několik kapek oleje do misky s horkou vodou. Nakloňte se nad misku a přikryjte si hlavu ručníkem. Vdechujte páru, čímž zklidníte dýchací cesty a uvolníte napětí.

Kosmetika

Péče o pleť: díky svým antiseptickým a zklidňujícím účinkům můžete přidat několik kapek oleje do vašeho oblíbeného pleťového krému nebo tonika.

Péče o vlasy: po přidání do šamponu nebo kondicionéru můžete využít jeho blahodárných účinků na pokožku hlavy, jako je zklidnění svědivosti nebo podpora zdravého růstu vlasů.

Péče o tělo: olej můžete přidávat do masážních olejů, tělových mlék nebo koupelových přípravků. Příjemně voní a má zklidňující účinky na pokožku.

Přírodní deodorant: díky svým antibakteriálním účinkům může být olej z citronového eukalyptu účinnou součástí vlastních deodorantů.

Domácnost

Přírodní repelent proti hmyzu: smíchejte olej z citronového eukalyptu s vodou a nosným olejem (např. jojobovým nebo olivovým) a použijte jako přírodní sprej proti komárům a jinému hmyzu.

Čištění a dezinfekce povrchů: přidejte několik kapek oleje do vody nebo do vašeho oblíbeného ekologického čisticího prostředku a zajistěte si přírodní antibakteriální a osvěžující účinky.

Osvěžovač vzduchu: smíchejte vodu, olej z citronového eukalyptu a další oblíbené esenciální oleje v lahvičce s rozprašovačem a použijte ho jako přírodní osvěžovač vzduchu v domácnosti.

Péče o rostliny: roztok z oleje a vody můžete použít k postřiku rostlin jako přírodní odpuzovač škůdců.

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky oleje z citronového eukalyptu

Olej z citronového eukalyptu je známý pro své rozmanité léčivé účinky, díky nimž je cenným doplňkem aromaterapie a přírodního léčitelství. 

1. Repelentní účinky: tento olej je účinný jako přírodní repelent proti komárům a jinému hmyzu. Jeho hlavní složka, citronellal, je známá svými repelentními účinky.

2. Antimikrobiální a antiseptické účinky: má silné antimikrobiální a antiseptické účinky, takže je užitečným prostředkem k čištění a dezinfekci povrchů a k ošetření drobných řezných ran a odřenin.

3. Protizánětlivé účinky: pomáhá zmírňovat záněty a bolest, což je užitečné při léčbě podrážděné kůže, bolesti svalů a dalších zánětlivých stavů.

4. Zklidňující účinky: v aromaterapii se používá pro své uklidňující účinky na mysl, které mohou pomoci snížit úzkost a stres.

5. Osvěžující a povzbuzující účinky: díky své osvěžující vůni pomáhá zlepšovat náladu a povzbuzovat mysl, takže je ideální k použití během dne pro zvýšení energie a soustředění.

6. Podpora dýchacího systému: používá se k uvolnění dýchacích cest a jako prostředek proti nachlazení a kašli, protože pomáhá uvolňovat hleny a ulevuje od ucpaného nosu.

7. Použití v péči o pleť: díky svým antiseptickým a zklidňujícím účinkům může být olej užitečný při léčbě problematické pleti, akné a dalších kožních problémů.

Vhodné kombinace

Olej z citronového eukalyptu se skvěle kombinuje s dalšími esenciálními oleji a poskytuje tak širokou škálu léčebných a aromaterapeutických účinků.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej z máty peprné

Esenciální olej bergamot

Esenciální olej kadidlo

Esenciální olej palo santo

Esenciální olej z pelargonie

Esenciální olej z citronové trávy

Jojobový olej

Arganový olej

Avokádový olej

Citronový eukalyptus

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Wild harvested, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíJaro
ÚčinekOsvěžující, Energizující
Vhodné proDěti
Účel použitíZáněty, Chřipka a nachlazení, Bolesti svalů a zad
VůněCitrusová, Bylinná
Od A do ZC

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-