Eukalyptus

Eukalyptus nebo též blahovičník je aromatický strom nebo keř původem z Austrálie. Díky svým blahodárným osvěžujícím účinkům si získal oblíbenost po celém světě a proto si jej můžeme zasadit a pěstovat i u nás. Je však potřeba mít vhodné podmínky pro jeho pěstování, protože potřebuje hodně světla, teplo a rychle se rozrůstá. V teplých měsících mů...

Eukalyptus nebo též blahovičník je aromatický strom nebo keř původem z Austrálie. Díky svým blahodárným osvěžujícím účinkům si získal oblíbenost po celém světě a proto si jej můžeme zasadit a pěstovat i u nás. Je však potřeba mít vhodné podmínky pro jeho pěstování, protože potřebuje hodně světla, teplo a rychle se rozrůstá. V teplých měsících můžeme mít eukalyptus venku nebo na terase, kde je velký přísun denního světla. V chladnějších měsících přesuňte eukalyptus do interiéru, ale stále dbejte na dostatečný přísun světla. Vybrat si u nás můžete semínka z několika různých druhů. 

Eukalyptus je od pradávna používán pro léčebné účely a uplatní se také v kosmetice. V listech se nachází esenciální olej, který se získává destilací vodní parou a obsahuje velkou koncentraci účinných látek. Tyto 100% přírodní produkty jsou velmi oblíbené v aromaterapii, jako podpůrný prostředek při problémech dýchacích cest nebo při výrobě kosmetiky. Vyzkoušejte například esenciální olej z citronového eukalyptu z naší nabídky, který vás potěší svou svěží citronovou vůní. 

Další informace a zajímavosti o eukalyptu se dozvíte na našem blogu

Více

Eukalyptus  (5 produktů)

Eukalyptus nebo též blahovičník je aromatický strom nebo keř původem z Austrálie. Díky svým blahodárným osvěžujícím účinkům si získal oblíbenost po celém světě a proto si jej můžeme zasadit a pěstovat i u nás. Je však potřeba mít vhodné podmínky pro jeho pěstování, protože potřebuje hodně světla, teplo a rychle se rozrůstá. V teplých měsících můžeme mít eukalyptus venku nebo na terase, kde je velký přísun denního světla. V chladnějších měsících přesuňte eukalyptus do interiéru, ale stále dbejte na dostatečný přísun světla. Vybrat si u nás můžete semínka z několika různých druhů. 

Eukalyptus je od pradávna používán pro léčebné účely a uplatní se také v kosmetice. V listech se nachází esenciální olej, který se získává destilací vodní parou a obsahuje velkou koncentraci účinných látek. Tyto 100% přírodní produkty jsou velmi oblíbené v aromaterapii, jako podpůrný prostředek při problémech dýchacích cest nebo při výrobě kosmetiky. Vyzkoušejte například esenciální olej z citronového eukalyptu z naší nabídky, který vás potěší svou svěží citronovou vůní. 

Další informace a zajímavosti o eukalyptu se dozvíte na našem blogu