Exotické stromy a keře 

Pokud si chcete vypěstovat exotický strom či keř a nevíte si rady, nezoufejte! Použijte našeho průvodce pěstováním. Poradí vám se sadbou, hnojením, substrátem, ochranou proti škůdcům, volbou skleníku či květináče. S našim eshopem a čerstvými semeny bude pěstování hračka! Jak pěstovat exotické stromy a keře?

Co to jsou exotické stromy a jak je pěstovat?

Exotické dřeviny budou chloubou vaší zahrady. S našim průvodcem pěstování a čerstvými exotickými semeny z našeho eshopu Pěstík, bude vaše zahrada krásně okrasná! V současné době jsou exotické stromy a keře velmi populární. Například takový miniaturní jehličnan zasazený v krásné nádobě nebo japonský javor bude radostí pro pěstování. Pokud sázíte dřeviny na novostavbě, dejte si pozor na vápník, který by půda mohla obsahovat (úlomky cihel, vápno a cement). Exotické stromy a keře vápník nemají v oblibě. Další faktor, na který se zaměřit, je nadmořská výška. Pokud bydlíte v nížině, kde je vyšší teplota, dřevinu bez problémů vypěstujete. Ve vyšších nadmořských výškách budete mít problém. Doporučujeme exotické stromy kombinovat s našimi českými keři a dřevinami. Budou lichotit nejen vaší skalce ale i terase, či vjezdu na chalupu. 

Jak si vypěstovat čajovník?

Semena čajovníku sadíme ihned po obdržení semen. Semena nevydrží dlouho čerstvá a je potřeba použít nejenom kvalitní substrát ale také hnojivo a dodržovat vhodné podmínky pro pěstování. Semeno je potřeba dát na dva dny do vody. Použijte rašelinu, která je jemná a neobsahuje moc vápníku. Abychom dosáhli klíčení, použijeme fólii, která nám vytvoří pařeniště. Ideální teplota je okolo 22 stupňů. Nejvhodnější pro růst je mírný stín. Ideální pro pěstování je květináč v bytě nebo skleník na zahradě, kde ho ochráníte před mrazivým počasím. Také si dejte pozor na přelévání. Kořeny by začaly uhnívat. Čajovník můžeme v teplých dnech umístit na zahradu či balkon. Jakmile vám rostlina vyroste, je čas ke sklizni lístků. Ty si můžete nasušit do čaje nebo je použít čerstvé.