Fenykl - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Esenciální olej sladkého fenyklu má aroma středního tónu. Aroma je svěží, sladké, zemité a kořenité podobné anýzu. Často se používá v přírodní parfumerii, aby pomohl dotvořit aromatické směsi. Zvláště dobře se mísí s ostatními esenciálními oleji z rodiny citrusů, máty, dřeva a koření. Více informací

199 Kč
164 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 25.07

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Fenykl (Foeniculum vulgare)

Fenyklový esenciální olej je destilován parou z divoce vyrobených malých aromatických semen kvetoucí byliny Foeniculum vulgare dulce rostoucí na maďarském venkově.

Existují dva typy fenyklových esenciálních olejů: hořký/běžný fenykl (F. vulgare var. amara) a sladký fenykl (F. vulgare var. dulce). Chemicky se liší tím, že olej z hořkého fenyklu obsahuje 15 – 23 % ketonového fenchonu, a proto je třeba se mu v aromaterapii a domácím použití vyhnout. V aromaterapii se používá pouze sladký fenyklový olej. Esenciální olej ze sladkého fenyklu, který je již od starověku široce používán jako všestranná a účinná aromatická bylina pro zmírnění trávicího a dýchacího přetížení a nepohodlí, lze rovněž použít k mnoha podobným terapeutickým účelům.

Využití fenyklového oleje

Fenyklový esenciální olej podporuje zdravou činnost plic. Může pomoci uklidnit spastický kašel a zmírnit drobné vedlejší účinky astmatu. Tento esenciální olej může také pomoci snížit aktivitu nežádoucích bakterií nebo plísní, může pomoci zklidnit zánět a často se používá ke správnému fungování lymfatického systému. Fenyklový olej je adstringentní i čistící, a proto je užitečný při řešení zralé pleti a při vyrovnávání suchých nebo mastných typů pleti. Fenykl lze také použít na většinu typů pleti. I ty, která potřebují změny v závislosti na ročním období. Fenykl je také považován za prospěšný olej pro udržení nebo podporu mladistvé pleti, například v případě zarudlé pleti mladistvých, akné.

Emočně a energeticky fenyklový esenciální olej uklidňuje a povzbuzuje. Jedinečné aroma fenyklu je skvělé pro zmírnění starostí a povzbuzení duševní jasnosti, aniž by způsobovalo ospalost. Díky svému všestrannému aroma lze fenyklový olej přidat do mnoha různých difuzérů, aby se zvýšily jejich aromatické a aromaterapeutické výhody.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: destilace parou

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

Země původu: Maďarsko

#CAS: 8006-84-6 ; 84455-29-8

#FEMA: 2483

#EINECS: 282-892-3

Parametry a specifikace

Objem10 ml
Účinkyakné
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Wild harvested, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíLéto, Podzim, Zima
ÚčinekOčistný
Vhodné proMuže
Účel použitíBolesti svalů a zad, Detox, Péče o pleť, Regenerace svalů, Zažívání, Zlepšení soustředění, Záněty
VůněBylinná, Kořeněná
Od A do ZF

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-