Fíkus drobnolistý (Ficus benjamina) 5 semen

Fikus drobnolistý je elegantní pokojová rostlina s lesklými tmavě zelenými listy. Je vhodný jako dekorace do interiéru díky svému atraktivnímu vzhledu a schopnosti čistit vzduch. Vnese do interiéru příjemnou atmosféru a dodá prostoru přirozený dojem. Více informací

61 Kč
55 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Fíkus drobnolistý - Ficus benjamina - 5 semen

Fíkus drobnolistý je strom původem z jihovýchodní Asie a Austrálie, ale díky své oblibě jako pokojová rostlina se rozšířil po celém světě. Je známý svou schopností čistit vzduch od některých škodlivých látek a díky svému elegantnímu vzhledu patří mezi oblíbené pokojové rostliny. Je poměrně nenáročný na pěstování, ale vyžaduje dostatek světla a pravidelnou zálivku. Při správné péči může být fíkus drobnolistý krásnou a odolnou pokojovou rostlinou, která vnese do interiéru příjemnou atmosféru a ozdobí místnost svou zelení.

Fíkus drobnolistý

Fikus drobnolistý: Popis vzhledu rostliny

Fíkus drobnolistý je elegantní stálezelený strom, který ve svém přirozeném prostředí dorůstá do výšky až 30 metrů, ale obvykle se pěstuje jako pokojová rostlina dorůstající výšky 1 až 3 metry. Tento fíkus se vyznačuje svými úzkými lesklými listy, které mají eliptický nebo oválný tvar a rostou střídavě na stoncích. Listy jsou obvykle zbarveny do tmavě zelené barvy, ale některé odrůdy mohou mít listy i světlejší. Pokud je rostlina pěstována ve vhodných podmínkách, může plodit malé tmavě červené nebo fialové plody, ale ty se v pokojových podmínkách tvoří jen velmi zřídka.

Pokojové odrůdy fíkusu drobnolistého jsou obvykle menší, mají kompaktnější tvar a a jsou vhodné pro pěstování v květináčích. Celkově je fíkus drobnolistý považován za elegantní a dekorativní rostlinu, která vnáší do interiéru příjemnou atmosféru a dodává prostoru svěžest a život. Je oblíbenou volbou pro domácnosti, kanceláře a společenská místa, kde díky svému vzhledu upoutá pozornost a zlepší kvalitu prostředí.

Fíkus drobnolistý

Jak pěstovat fíkus drobnolistý?

1. Příprava substrátu: pro klíčení semen vyberte kvalitní a propustný substrát. Můžete použít směs rašeliny, perlitu a písku, která zajistí dobrou drenáž a zabrání hnilobě.

2. Výsev semen: semena položte na povrch substrátu a jemně je zakryjte tenkou vrstvou zeminy. Dbejte na to, aby semena nebyla zasazena příliš hluboko.

3. Udržování vlhkosti: dbejte na to, aby byl substrát stále mírně vlhký, ale ne přemokřený. Můžete použít rozprašovač nebo zalévat velmi opatrně, aby nedošlo k vyplavení semen.

4. Teplota a osvětlení: pro klíčení semen je ideální teplota kolem 24-27 °C. Rostlina potřebuje dostatek světla, ale přímé sluneční světlo by mohlo sazenice spálit. Dopřejte jim dostatečné, ale nepřímé osvětlení.

5. Trpělivost: fíkus drobnolistý může klíčit a růst ze semen několik týdnů až měsíců. Buďte trpěliví a pravidelně kontrolujte vývoj sazenic.

6. Péče o sazenice: jakmile sazenice zapustí dostatečně silné kořeny a narostou jim silnější listy, můžete je přesadit do větších květináčů se substrátem vhodným pro dospělý fíkus. Rostliny nadále pravidelně zalévejte a postupně je přizpůsobujte běžným podmínkám.

Parametry a specifikace

DruhFíkus
Druh exotických rostlinListnaté stromy, Okrasné
Výška vzrůstuMalé stromy, Středně velké stromy
PěstováníUvnitř, V květináči, Ve stínu, Venku, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZF

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-